SPOR

Bekledi bekledi bu maçta patladı! İşte dev derbinin görünmez kahramanı...

Galatasaray'ın tam 20 yıl sonra Fenerbahçe'yi Kadıköy'de mağlup ettiği maçta taraftarların dikkatini yalnızca golü bulan isimler çekse de bir isim vardı ki adeta görünmez kahraman olarak sahadaydı...

Galatasaray Fenerbahçe'yi tam 20 yıl sonra kendi evinde, Kadıköy'de mağlup etmesini bildi. 2020 yılının ilk derbisinde en az skor kadar oynanan futbolda izleyenleri şaşırttı. Son yıllarda oynanan derbilerde oldukça düşük tempolu maçlar izlemeye alışan taraftarlar, 90. dakikasına kadar heyecanla izledikleri maçın yüksek temposundan oldukça memnun kaldılar. Özellikle Galatasaray'ın organize bir şekilde oynadığı futbol izleyenleri mest etti. 

Dev derbide Galatasaray adına gol perdesini aralayan isim savunma mevkiinde görev alan Ryan Donk oldu. Hücüm organizasyonlarında uzun boyuyla kafa toplarından yararlanmak isteyen Donk, sürekli rakip ceza sahasında gol aradı. Ömer Bayram'ın köşe direğinden yaptığı ortaya iyi yükselen Donk, topu ağlarla buluşturdu. Galatasaray'ın ilk golüne imza atan Ryan Donk, üçüncü golde de Onyekuru'nun asistini yaparak takımına bir gol bir asistlik istatistikle fayda sağladı.

Fenerbahçe-Galatasaray maçının kırılma anlarında biri de sarı-kırmızılı ekip lehine verilen penaltı kararı oldu. Penaltı vuruşu için topun başına geçen dünyaca ünlü yıldız isim Radamel Falcao topu ağlara göndererek takımını 2-1 öne geçirdi.

Gol perdesini kapatan isimse maçın başından sonuna kadar inanılmaz derecede yüksek bir tempoda görev yapan, Henry Onyekuru oldu. Sürekli defans arkasına sarkan kanat oyuncusu Onyekuru, kaleciyle karşı karşıya kaldığı iki pozisyonda topu ağlarla buluşturamazken, dakşka 97'de bulduğu fırsatı kaleciyi de çalımlayarak gole çevirdi.