SPOR

Beklenen liste açıklandı! Galatasaray yine zirvede

UEFA tarafından açıklanan gelmiş geçmiş en iyi futbol takımları listesinde 23. olan Galatasaray Türk takımları arasında listede en üst sıraya yerleşen ekip oldu.

UEFA tarafından açıklanan tüm zamanların en iyi futbol takımları listesinde Galatasaray 23. sıraya yerleşti. Galatasaray UEFA tarafından 1955-2019 yılları arasında UEFA şampiyonlar Ligi'nde boy gösteren takımların başarılarını dikkate alarak hazırladığı başarı sıralamasında diğer TÜrk takımlarını geride bırakarak 23. sırada kendine yer buldu.

ZİRVEDE İSPANYOL DEVİ REAL MADRİD VAR

UEFA'nın belirlediği listenin tepesinde İspanyol futbol devi Real Madrid bulunuyor. Madrid, tarihte en çok kupa kazanan, en çok maça çıkan, en çok müsabaha kazanan ve meşin yuvarlağı ağlarla en çok buluşturan takım olarak en yakın rakibine fark atarak zirvedeki tahtına kuruldu.

İKİNCİ BAYREN MÜNİH

UEFA'nın listesinde ikinci sırayı Almanya dendiğinde akla ilk gelen kulüp olan Bayren Münih aldı. Üçüncü sırada ise Real Madrid'in en büyük rakibi Barcelona bulunuyor.

GALATASARAY TÜRK TAKIMLARININ EN İYİSİ

UEFA'nın hazırladığı en başrılı Avrupa kulüpleri listesinde 23. olan Galatasaray, 26 kez katılmaya hak kazandığı Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 175 karşılaşmanın 57'sinden galibiyetle ayrılırken, 43 maçta berabere kaldı ve 75 müsabakada ise kaybetti. Kendi kalesinde 272 gole engel olamayan sarı-kırmızılı takım, rakip rakip takımın ağlarını tam 213 kez havalandırdı ve totalde 157 puan topladı.

DİĞER TÜRK TAKIMLARI NE DURUMDA?

UEFA listesinde Galatasaray'ın gerisinde kalan diğer temsilcilerimizde Fenerbahçe 47'nci, Beşiktaş 55'inci, Trabzonspor 116'ncı, Medipol Başakşehir 315'inci, Sivasspor 384'üncü ve Bursaspor 445'inci oldu.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri