SPOR

Beşiktaş son dakikada yıkıldı! 1 puana razı oldular

Beşiktaş, Süper Lig'in 23. haftasında sahasında Trabzonspor'u konuk etti.. Büyük çekişmeye sahne olan maçta Trabzonspor son dakikada bulduğu golle Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı.

Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş kendi evinde Trabzonspor ile 2-2 berabere kaldı. Mücadelede siyah-beyazlı ekibin gollerini 57. dakikada Boateng ve 64. dakikada Vida kaydetti. Trabzonspor'un gollerini ise 5. dakikada ve 90+1. dakikada Alexander Sörloth kaydetti. Bu sezon attığı gollerle adından söz ettiren Sörloth Beşiktaş'ı da boş geçmedi ve takımını yenilgiden kurtardı!

TRABZONSPOR TARİHİNE GEÇTİ
Trabzonspor'un yıldız futbolcusu Alexander Sörloth, Beşiktaş karşısında bordo-mavili takımın tarihine geçti. Norveçli golcü, derbi maçının 5 ve 90+2. dakikalarda attığı gollerle Cardozo'yu geride bırakarak 25 yıl sonra Trabzonspor tarihinde en çok gol atan ikinci oyuncu ünvanını aldı.

GÖZÜNÜ SOTA'YA DİKTİ
Alexander Sörloth 23. haftada 19 gole ulaşarak Trabzonspor tarihinin en çok gol atan yabancısı konumunda bulunan Shota Arveladze'ye bir adım daha yaklaştı. Shota, bordo-mavili formayla 95-96 sezonunda 25 gol atmıştı..

Bu sonuçla Beşiktaş 37 puanla 7. sırada yer aldı. Bir maç eksiği bulunan Trazonspor 45 puanla zirveyi paylaştı.

İLK 11'LER

Beşiktaş: Karius, Gökhan, Ruiz, Vida, Caner, Atiba, Elneny, Lens, Boateng, N'Koudou, Burak

Trabzonspor: Uğurcan, Pereira, Da Costa, Campi, Novak, Doğan, Sosa, Ndiaye, Guilherme, Sturridge, Sörloth.

BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR MAÇININ ÖNEMLİ DAKİKALARI
5. dakikada Trabzonspor 1-0 öne geçti. Sörloth, orta sahada Hutchinson'dan kaptığı topu Ndiaye'ye kazandırdı. Bu futbolcunun pasıyla topla tekrar buluşan Sörloth, ceza sahası sol çaprazından düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1. 

27. dakikada N'Koudou'nun sağdan ortaladığı topu Gökhan Gönül kafayla kaleye gönderdi, kaleci Uğurcan Çakır son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi. Kullanılan köşe vuruşunda arka direğe giden meşin yuvarlağa Boateng'in volesinde, top üstten auta gitti. 

32. dakikada sağdan gelen ortayı penaltı noktası önünde Ndiaye kafayla indirdi, sağ çaprazda topla buluşan Guilherme'nin şutunda, meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

5. dakikada Trabzonspor, Sörloth'un attığı golle 1-0 öne geçti. Sörloth, sol çaprazdan düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Beşiktaş'ta oyuncular, gol öncesinde faul olduğu iddiasıyla itirazlarda bulundu, VAR odasında Ali Palabıyık pozisyonu inceledi ve faul olmadığı kararını verdi.

16. dakikada Trabzonspor'da Manuel Da Costa sarı kart gördü.

27. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Gökhan Gönül'ün yakın mesafeden kafayla yaptığı vuruşta kaleci Uğurcan gole izin vermedi.

33. dakikada Trabzonspor gole çok yaklaştı. Guilherme boş pozisyonda topu dışarıya gönderdi.

35. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Ceza alanına giren Nkoudou'nun çaprazdan yaptığı vuruşta bir kez daha Uğurcan gole izin vermedi.

45+2. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Boateng'in uzak köşeye yaptığı sert vuruşu kaleci Uğurcan Çakır kornere çeldi.

Maçın ilk yarısı Trabzonspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

51. dakikada Beşiktaş yine gole çok yaklaştı. Gökhan Gönül'ün ortasında Elneny'nin müsait pozisyonda kafa vuruşu farklı şekilde auta gitti.

53. dakikada Trabzonspor'da Campi sarı kart gördü. Sarı kart gören Campi, Rizespor karşılaşmasında cezalı duruma düştü.

55. dakikada Trabzonspor'da Sturridge oyundan çıkarken, Kamil Ahmet oyuna girdi.

57. dakikada Beşiktaş, Boateng'in attığı golle 1-1 eşitliği sağladı. Burak Yılmaz'ın sol kenardan içeriye çevirdiği pozisyonda Boateng tek vuruşunda topu ağlara gönderdi.

62. dakikada ceza sahasında oluşan karambol sonrası top Elneny'nin önünde kaldı. Elneny'nin bekletmeden vuruşunda kaleci güçlükle topu kornere gönderdi.

64. dakikada Beşiktaş, Vida'nın attığı golle 2-1 öne geçti. Caner’in sağ kanattan kullandığı kornerde Boanteng’in kafa vuruşunda top yan direkten oyun alanına döndü. Dönen topta Gökhan Gönül’ün şutunda kaleci Uğurcan çeldi. Altı pasta topu önünde bulan Vida’nın vuruşunda top ağlara gitti.

66. dakikada Trabzonspor'da Doğan'ın yerine Ekuban oyuna girdi.

75. dakikada Trabzonspor gole yaklaştı. Köşe vuruşunda Guilherme arka direkte kafa vuruşunu yaptı ancak top yandan dışarı çıktı.

77. dakikada Beşiktaş'ta Boateng yerine Boyd oyuna girdi.

80. dakikada Beşiktaş'ta Mohamed Elneny sarı kart gördü.

87. dakikada Trabzonspor'da Guilherme'nin yerine Bilal girdi.

87. dakikada Beşiktaş'ta sakatlanan Nkoudou'nun yerine Necip oyuna girdi.

90+1. dakikada Trabzonspor, Sörloth'un attığı golle 2-2'lik beraberliği yakaladı. Ekuban'ın sağ kenardan içeriye kestiği pasta Alexander Sörloth'un tek vuruşunda top ağlara gitti. 

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Beşiktaş ile Trabzonspor 2-2 berabere kaldı.

Bu beraberliğin ardından Beşiktaş puanını 37'ye Trabzonspor 45'e yükseltti.

Yorumlar
Günün Manşetleri