SPOR

CHP'den liglerin başlatılmasına tepki! Bunlar modern köle değil

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, TFF'nin aldığı kararı eleştirerek liglerin başlatılmaması gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, TFF'nin aldığı liglerin başlatılması kararına tepki gösterdi.

Kaya, TFF'nin ligleri başlatma kararını Bilim Kurulu'nun görüşleri dinlenmeksizin aldığını ve yalnızca ekonomik kaygıların göz önünde bulundurulduğunu söyledi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇINI HATIRLATTI

"Dün Ankaragücü kulübümüzün antrenmanında bir futbolcunun Covid-19 testinin pozitif çıkması da bu durumun en acı göstergesi olmuştur." görüşünü paylaşan Kaya, İtalya ve İspanya'da oluşan salgının büyük yayılımının bir Şampiyonlar Ligi maçında olduğunu ifade etti.

TFF'NİN BU KARARI BİLİM KURULU'NA DANIŞMADAN ALDIĞINI İDDİA ETTİ

Kaya, liglerin başlatılmaması çağrısı yaparak, şunları kaydetti: "Hatta İtalya'daki seyircisiz oynatılan bazı maçlar da futbolcuların hastalanmasına neden olmuştur. Bu nedenlerle Gençlik ve Spor Bakanlığı kulüplerin içerisinde bulunduğu ekonomik zorluklara çare bulmalıdır. Konu TFF’nin tek başına alacağı bir karar değildir.''

'FUTBOLCULAR MODERN KÖLELER DEĞİLLER'

''İnsanlara evlerinizde oturun, maske takın derken futbolcudan sahaya çıkıp adam adama mücadele etmesini, topa güvenli şekilde kafa vurmasını, futbolun gereklerini yerine getirmesini bekleyemeyiz. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TFF, sporcuları modern köleler gibi görüp sağlıklarını hiçe sayıp sahaya sürmemelidir." 

Yorumlar
Günün Manşetleri