SPOR

Çılgın Türkler EURO 2020'de

A Milli Takımımız, İzlanda ile 0-0 berabere kalarak son maç öncesinde EURO 2020'ye katılmayı garantiledi

EURO 2020 Elemeleri H Grubu'nda yer alan A Milli Takımımız, Türk Telekom Stadı'nda İzlanda ile karşı karşıya geldi. Zorlu mücadele 0-0 sona verdi ve A Milli Takımımız, son maç öncesinde EURO 2020'ye katılmayı garantiledi. 

A Milli Takımımız, karşılaşmada en net gol pozisyonunu 30. dakikada Burak Yılmaz ile yakaladı. Ancak Burak Yılmaz'ın kafa vuruşunda top dışarı gitti. Maçın 52. dakikasında Burak Yılmaz'ın, 90+2. dakikasında ise Yusuf Yazıcı'nın orta şut karışımı topları direğe takıldı. İzlanda ise 82. dakikada kullandığı kornerde büyük tehlike yarattı. Ağlara gitmek üzere olan topu Merih Demiral çizgiden çıkardı ve İzlanda'nın umutlanmasına izin vermedi. Çalan son düdükle birlikte ise EURO 2020 biletini resmen almış olduk.

Bu beraberliğin ardından A Milli Takımımız 20 puana ulaştı ve EURO 2020 hayalini gerçekleştirdi. İzlanda da puanını 16'ya yaptı. 

EURO 2020 Elemeleri H Grubu'nda A Milli Takımımız son maçını 17 Kasım Pazar günü TSİ 22:45'te Andorra deplasmanında oynayacak.

GÜNCEL PUAN DURUMU
1- Türkiye 9 Maç / 20 Puan
2- Fransa 8 Maç / 19 Puan
3- İzlanda 8 Maç / 16 Puan
4- Arnavutluk 8 Maç / 12 Puan
5- Andorra 8 Maç / 3 Puan
6- Moldova 8 Maç / 3 Puan

TÜRKİYE 0-0 İZLANDA

STAT: Türk Telekom Stadı
HAKEM: Anthony Taylor
SAAT: 20.00
YAYIN: TRT 1

TÜRKİYE: Mert, Zeki, Çağlar, Merih, Umut, Mahmut, Okay, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder, Burak Yılmaz
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

İZLANDA:  Halldorsson, Palsson, R. Sigurdsson, Arnason, A. Skulason, B. Bjarnason, G. Sigurdsson, Traustason, Bödvarsson, Finnbogason, Sigthorsson

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

94' Milli takımda Zeki Çelik oyundan alınırken sarı kart gördü.

94' Milliler son değişikliğini yapıyor. Ömer Bayram, Zeki Çelik yerine oyuna giriyor.

92' KÖTÜ PAS! Milliler rakip savunmayı son derece dengesiz ve eksik yakaladı. Ozan Tufan topu taşıdı ve sağdan destek veren Yusuf'u düşündü fakat pası biraz hızlı oldu. Yusuf topu kontrol ettikten sonra geriden destek veren Zeki'yi gördü fakat onun vuruşunda da top savunmadan döndü.

91' KRİTİK MÜDAHALE! Ceza sahasının ters tarafına açılan topa uygun durumdaki Bödvarsson vurdu fakat Umut Meraş harika bir müdahale ile topun kaleye gitmesine izin vermedi.

90' YİNE DİREK! Rakip yarı alanda topu saklamak isteyen Yusuf Yazıcı sol kanatta taç çizgisi üzerinden topu ceza sahasına yolladı. Kavis alan ve kaleye yönelen top kaleciyi de geçip üst direğe çarptıktan sonra oyun alanına geri döndü.

90' Maçın sonuna en az dört dakika ilave edildi.

89' Sigurdsson'un kullandığı serbest vuruşta iyi yükselen Merih topu karşılamayı başardı.

88' Ay yıldızlılar karşılaşmanın bu sonuçla bitmesi halinde son maçlar öncesi Euro 2020'ye katılmayı garantileyecek.

88' Anderson, Okay'ın müdahalesi ile yerde kaldı ve konuk ekip etkili olabilecek bir noktadan serbest vuruş kazandı.

87' Konuk ekip uzun toplar ve sonrasında rakip ceza sahası çevresinde yaptıkları baskılarla GOL aramak istiyor. 

87' Milli takımda Hakan Çalhanoğlu oyundan çıkıyor. Kalan dakikalarda Kaan Ayhan görev yapacak.

85' İzlanda son değişikliğini de yapıyor. Ari Skulason yerine Mikael Anderson oyuna giriyor.

83' İzlanda'nın golcü oyuncusu Kolbeinn Sigthorsson sarı kart gördü.

82' Sarı Kart Okay Yokuşlu

81' İKİ KEZ ÇİZGİDEN ÇIKTI! İzlanda köşe vuruşunda arka direkte Sigthorsson kafayı vurdu fakat kaleciyi geçen topu Merih Demiral çizgide çıkardı. Sigthorsson seken topa bir kez daha vurdu fakat bu kez Mert ayaklarıyla gole izin vermedi. İzlanda maçta ilk kez gole bu kadar yaklaştı.

81' Milli takımda sakatlıktan dönen Cengiz Ünder alkışlar eşliğinde yerini Yusuf Yazıcı'ya bırakıyor.

78' İlk yarının bazı bölümlerinde konuk ekip İzlanda'nın Türkiye ceza sahası çevresinde baskı kurduğu bölümler olsa da ikinci yarıda oyunun büyük bölümü İzlanda yarı sahasında oynandı.

77' Maçta son bölümler yaklaşırken Türkiye'nin üçü isabetli olmak üzere on şut attığı görülürken İzlanda dört şutunda da isabet sağlayamadı.

73' Burak Yılmaz sakatlık geçiriyor ve sağlık görevlileri tecrübeli golcünün tedavisi için oyun alanına girdi.

72' KÖTÜ VURDU! Arka arkaya isabetli kısa paslarla topu rakip ceza sahasına yaklaştıran ev sahibi ekipte son olarak Ozan Tufan ceza yayı üzerinden şutu attı fakat vuruşu etkili olmayınca top kalecide kaldı.

69' KALECİDE KALDI! Milliler isabetli paslarla topu rakip ceza sahasına taşıdı. Hakan'ın pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Burak sağ ayağıyla yerden vurdu ancak kaleci sağına uzanarak topu kontrol etmeyi başardı.

66' KİMSE VURAMADI! Cengiz'in soldan yaptığı ortada kale sahasındaki Çağlar ve Okay topa vuramadı.

65' SAVUNMADAN SEKTİ! Cengiz'in pasıyla ceza sahasının dışında solda topla buluşan Hakan önünü boşalttı ve çok sert bir vuruş yaptı ama savunmaya çarpan top kornere gitti. 

63' İzlanda Teknik Direktörü Erik Hamren ikinci değişikliğini yapıyor. Az önce ufak bir sakatlık geçiren Traustason oyundan çıkarken yerine Magnusson giriyor.

62' AZ FARKLA! Ceza sahasının dışında topla buluşan Ozan Tufan uzak mesafeden çok sert vurdu ancak top az farkla direğin üzerinden dışarı gitti.

61' DIŞARI ATTI! Ceza sahasının sağ tarafında topla buluşan Burak önünü boşaltıp sol ayağıyla şutunu attı fakat top yandan dışarı gitti.

60' MERİH İZİN VERMEDİ! Sağ taraftan topu taşıyan Bödvarsson ceza sahasına girdi ve topu dışarı çevirdi. Sigurdsson'un şutunda Merih Demiral topun kaleye gitmesine izin vermedi.

56' SON ANDA SAVUNMA! Hakan'ın kullandığı etkili serbest vuruşta savunma son anda araya girdi ve Çağlar'dan önce topu taça yollamayı başardı.

56' Serbest vuruş pozisyonu sonrası Traustason sakatlık yaşıyor ve sağlık görevlileri İzlandalı futbolcunun tedavisi için oyun alanına girdi.

55' Sağ tarafta topla buluşan Cengiz Ünder rakibinden sıyrılırken yerde kaldı ve milliler tehlikeli olabilecek bir noktadan serbest vuruş kazandı.

55' Milli takım teknik direktörü Şenol Güneş itirazları sonrası sarı kart gördü.

53' DİREĞE ÇARPTI! Sağ tarafta savunmadan seken topu önünde bulan Burak Yılmaz sert bir orta yolladı. Bir anda kaleye yönelen top üst direğe çarpıp uzak köşeden taça çıktı.

51' SAVUNMA ARAYA GİRDİ! Bödvarsson topu Merih'ten kurtararak ceza sahasına girdi ancak Zeki ve Çağlar kademeye girerek tehlikeyi önledi.

49' İzlanda sağ kanattan hızlı bir hücum geliştirmek istedi fakat harika bir koşuyla araya giren Umut topu taça atarak pozisyonu olgunlaşmadan engellemeyi başardı.

47' Okay Yokuşlu ufak bir sakatlık geçirdi fakat oyuna devam edecek.

45' SAVUNMA ARAYA GİRDİ! Hakan Çalhanoğlu sol taraftan taşıdığı topu içeri ortaladı. Savunma topu uzaklaştırmak isterken son olarak Arnason'a çarpan top kornere giti.

45' Anthony Taylor'ın işaretiyle maçta ikinci yarı başlıyor.

D.A. Hakem ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve ilk 45 dakika sonunda takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gidiyor.

45' İlk yarının sonuna en az üç dakika ilave edildi.

44' Burak'ın pasıyla topla buluşan Hakan uzak mesafeden şansını denemek istedi fakat etkili bir vuruş yapamayınca top yandan dışarı gitti.

43' Milli takım kendi yarı alanında hazırlık pasları yapıyor.

41' Maçta bu dakikaya kadar en çok ikili mücadele kazanan isimler Burak Yılmaz ve Okay Yokuşlu oldu.

37' Topla oynama oranlarında milli takımın yüzde 62'ye yüzde 38'lik bir üstünlüğü bulunuyor.

35' İzlanda'da Ingvi Traustason sarı kart görüyor.

32' İzlanda son anlarda üst üste taç atışları ve korner vuruşlarıyla rakip ceza sahası çevresine yerleşti.

29' EN NET FIRSAT! Ozan Tufan orta alanda topu rakiplerinden çok güzel kurtardı ve sağ taraftaki Zeki Çelik'i görerek oyunu genişletti. Zeki sağ taraftan ceza sahasına iyi bir orta yaptı fakat müsait durumdaki Burak Yılmaz'ın kafa vuruşunda top üstten dışarı gitti.

28' Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı serbest vuruşta savunma topu ön direkte karşılamayı başardı.

27' Umut Meraş, Bjarnason'un müdahalesi ile yerde kaldı ve milliler rakip yarı alanın ortalarından taç çizgisi yakınlarında serbest vuruş kazandı.

24' Traustason'un sol taraftan yaptığı sert ortayı ön direkteki Merih Demiral karşılamayı başardı.

24' Sakatlanan Alfred Finnbogason oyuna devam edemiyor ve yerine Arnor Sigurdsson giriyor.

21' Konuk ekipte Alfred Finnbogason, Çağlar ile girdiği ikili mücadele sonrası yerde kaldı ve sağlık görevlileri tecrübeli futbolcunun tedavisi için oyun alanına girdi.

19' Maçta bu dakikalarda tempo düştü. Karşılaşmanın bu bölümleri daha çok orta alan mücadelesi şeklinde geçiyor.

16' Maçta bu dakikaya kadar topla en çok buluşan isim Umut Meraş oldu.

14' Burak Yılmaz rakibiyle girdiği ikili mücadele sonrası yerde kaldı ve sakatlık geçiriyor.

13' Sigurdsson'un ceza yayının hemen yanından attığı şutta top çerçeveyi bulmadı.

10' İlk on dakika geride kalırken milliler rakibin baskısını kırıp topu üçüncü bölgeye taşımakta zorluk çekti. Konuk ekip ise kazandığı tüm duran toplarda kalabalık bir şekilde rakip ceza sahası çevresine yerleşiyor.

8' Taç çizgisi üzerinde Palsson'a yatarak müdahalede bulunan Ozan Tufan sarı kart gördü.

7' İLK İSABETLİ ŞUT! Türkiye rakip kaleye ilk kez geldi. Sağ tarafta topla buluşan Cengiz ceza sahasına sokulup sol ayağıyla vuruşunu yaptı ancak top kalecide kaldı.

4' İzlanda orta yuvarlağın Türkiye yarı alanına bakan tarafından serbest vuruş kullandı. Ceza sahasına gelen etkili ortayı Mert yumruklarıyla kornere çeldi.

2' İlk dakikalarda milliler savunmada hazırlık pasları yaparken İzlanda rakibini kalabalık bir şekilde karşılıyor

1' Hakem ilk düdüğünü çalıyor ve İzlandalı oyuncuların vuruşuyla zorlu karşılaşma başlıyor

Yorumlar
Günün Manşetleri