SPOR

Derbinin ardından Ali Koç suskunluğunu bozdu

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 20 yıl aradan sonra Kadıköy'de gelen Galatasaray mağlubiyeti ve maç sonunda yaşanan gerilim hakkında ilk kez konuştu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı-lacivertli kulübün kongre üyelerine rozet takdim töreninde konuştu. Galatasaray derbisine dair önemli açıklamalar yapan Ali Koç, görevi bırakmak gibi bir durum olmadığını ancak genel kurul isteyenlerin de önünü kapamayacaklarını belirterek hodri meydan dedi! 

HaberTürk'ten Ahmet Selim Kul'un haberine göre; Derbi sonrasında tribünde yaşanan olaylara dair de konuşan Ali Koç, "Orada 'Beni itip kakmayın' diyorum. Ben her şeyi yüz yüze yaparım. Bir taraftarın ettiği ağır lafları yüzüme söylemesi için indim ama hataydı. Bize karşı olanlara malzeme verdik" ifadelerini kullandı.

"Pazartesi kulübe geldiğimizde arkadaşlar bu organizasyonu yapıp yapmayacağımızı sordu. Tabii ki yapacağız dedim. Hayat devam ediyor. Evet şampiyonluk sürecinde büyük bir darbe yedik. Ve seri bitti. Bazı insanlar o seriyi devam ettirme baskısından dolayı iyi oldu belki hayırlı oldu dediler tabii ama hepimiz üzgünüz aslında oyunun birinci perdesi tamamlandı diyebiliriz. 

Fenerbahçe bir şekilde şampiyonluk yarışında geriye gitti. Bizler hata da yapmış olabiliriz ama bizim yarıştığımız sadece ligdeki takımlar değil. Bambaşka bir mücadelenin içindeyiz. Bunlardan bir tanesi zamanında benim başkan olmamam için mücadele edenler, başarılı olmamam için de belki emek sarf ediyorlar. Belki diyelim. Hatalarımız olsun olmasın bu gibi bir yarışın içinde olmanın nasıl bir zorluk olduğunu da anlatalım. Konuşmak her geçen gün daha riskli ve tehlikeli bir noktaya getiriliyor. Hatta konuşamamak durumuna getiriliyor"