SPOR

Fatih Terim: Hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz

PSG maçı öncesi açıklamalarda bulunan Galatasaray'ın deneyimli teknik direktörü Fatih Terim, " Şampiyonlar Ligi'nin yabancısı değiliz. Bu tip takımlarla oynadık. Favori olduklarını hiç inkar etmedik. Neymar yok, vah vah. Cavani de sakatlanmış, çok yazık, büyük avantaj sözlerine Galatasaray taraftarlarının kanmamasını talep ediyorum" vurgusunu yaptı.

Fransa'nın köklü kulüplerinden PSG ile karşılasacak olan Galatasaray'da, teknik direktör Fatih Terim basın açıklaması düzenledi.

Fatih Terim, "Şampiyonlar Ligi'nin favorilerinden bir tanesiyle oynuyoruz. Çok yüksek ekonomili bir takım ile oynuyoruz. Son 2 yılın Fransa şampiyonu ile oynuyoruz. Çok beğendiğim bir teknik adamı ve çok beğendiğim oyuncuları var. Son yıllarda atak yapan bir kulüp olan PSG'yi hepimiz izliyoruz. Saygıyla izliyoruz. Bizim de niyetimiz saygı duymak. Şampiyonlar Ligi'nin yabancısı değiliz. Bu tip takımlarla oynadık. Favori olduklarını hiç inkar etmedik. Neymar yok, vah vah. Cavani de sakatlanmış, çok yazık, büyük avantaj sözlerine Galatasaray taraftarlarının kanmamasını talep ediyorum. Bu çıkan söylemler 'Nasıl yenildiler?' haberinin hazırlayıcısıdır. Kadro derinliği Avrupa'nın en yüksek takımlarından birisi PSG. Çok değerli oyuncuları var. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz. Biz de iyi bir netice almaya gayret göstereceğiz. Sonuç ne olursa olsun burada olmak güzel bir duygu. Burada olamazsanız PSG veya Real Madrid ile oynayamazsınız zaten." vurgusunu yaptı.

"YARIM SEZON SANTRAFORSUZ OYNADIĞIMIZ DÖNEMDE DE BİZDEN ÇIKMIŞTIR GOL KRALI"

Oyuncuya göre sistem hazırlamıyoruz. Unutmayın ki son yıllardaki tüm gol kralları Galatasaray'dan çıkmıştır diyen Fatih Terim, "Yarım sezon santraforsuz oynadığımız dönemde de bizden çıkmıştır gol kralı. Benim zamanımda Galatasaray taraftarlarının tek şikayet etmeyeceği şey gol yollarındaki kısıtlılıktır. Şu an ben de memnun değilim. O kadar iletmediğimiz, paylaşmadığımız birçok saha dışı ve hatta saha içi olaylar ile boğuşuyoruz. Sakatlık hakkında konuşuyorum bunu. Daha bugün Lemina'yı kaybettik. İhtiyacımız olan bir oyuncu." dedi.

TERİM'DEN FALCAO AÇIKLAMASI

Terim "Ben de dinliyorum, ben de okuyorum. Kimi diyor Galatasaray, 3. bölgede zorlanıyor. Kimi diyor 4-4-2 oynamalı. Açıkçası benim olduğum dönemlerde Galatasaray böyle oyuna alışık değil. Son dönemimde 6 forvetimiz varken Drogba'yı almıştık. Feghouli'nin hiç durmadan gittiği bir sezon yaşıyoruz. Falcao, sezon öncesi bizimle değildi. 60 dakika tamam ama sonrası zor. Lemina, sezon öncesini bizimle geçirmedi. Seri geçirmedi, Afrika Kupası'na gitti üstelik. Bir bütün olmamak zaten büyük bir handikap. Bunların hepsini beraber oynayarak yeneceğiz." şeklinde konuştu

"BENİM OLDUĞUM YERDE KARAMSARLIĞI KABUL EDEMEM"

Galatasaray taraftarının üzülmesini anlarım. Maça üzülmüşlerdir. Maçı ben bir daha, bir daha seyrettim. Bizim sonucumuz kötü bana göre. Biz 2 puan kaybetmişiz diyen Terim açıklamasının devamında şunları söyledi: Öyle bir algı var ki biz kötü oynamışız sanki diye. Pozisyonlarımız var. Neyse, istediğimiz sonucu alamadık evimizde. Seyircimin üzülmesini anlarım ama benim olduğum yerde seyircilerin karamsar olmasını kabul edemem. Biz nerelerden gelip şampiyon olduk, nerelerden gelip Avrupa şampiyonu olduk. Biz takım halinde birleştiğimiz zaman hele hele taraftarlarımızla birleştiğimiz zaman kıskanılan bir takımız. Onların gurur duyacağı bir şekilde takım olarak kaybetmemiz gerekiyor. Bunu hep söyledim. Ha, şurası da var... İnancımız ve isteğimiz var. Kaybetmeye de hiç niyetimiz yok Allah'a şükür.

Yorumlar
Günün Manşetleri