SPOR

Galatasaray, Antalyaspor'u dağıttı

Süper Lig'de 17. hafta mücadelesinde Galatasaray ile Antalyaspor karşı karşıya geldi. Cimbom rakibini adeta bozguna uğrattı.

Süper Lig'in 17. haftasında Galatasaray ile Antalyaspor karşı karşıya geldi. Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi Galatasaray, 5-0'lık skorla kazandı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 10. dakikada penaltıdan Radamel Falcao, 28. dakikada ikinci kez Falcao ve 37. dakikada Ondrej Celutska kendi kalesine attı.

Skoru belirleyen golleri 82. dakikada Ryan Babel ve 89. dakikada Taylan Antalyalı attı.

Süper Lig'in ilk devresini galibiyetle kapatan Galatasaray, puanını 27'ye yükseltti. Antalyaspor ise 14 puanda kaldı.

Galatasaray, ikinci yarının ilk haftasında Denizlispor'u konuk edecek. Antalyaspor ise sahasında Göztepe ile karşılaşacak.

MAÇTAN NOTLAR 

Galatasaray, mücadeleye çok istekli, çok tempolu ve önde presle başladı. Çok adamla ön alanda pres yapan Galatasaray, direkt hücumla atak yaptığı için sık sık pas hatası yapsa da atak devamlılığı yakalayabildi. Antalyaspor, pas yapmakta ve ceza sahasından çıkmakta zorlandı.

Galatasaray'ın arka arkaya yaptıı ataklar sonucu, Antalyaspor savunması ilk hatasını 8. dakikada yaptı. Ufuk Akyol'un ceza alanı içinde topa elle yaptığı müdahale sonrasında hakem Abdulkadir Bitigen penaltı noktasını gösterdi.

AÇILIŞI FALCAO YAPTI 

10. dakikada topun başına gelen Radamel Falcao, kaleciyi ve topu ayrı köşelere göndererek gol perdesini açtı.

Galatasaray, 1-0'dan sonra aaklarını devam ettirdi. 13'te Ömer Bayram, Falcao'nun arkasına atınca boş kaleye 2. golü atma şansı kaçtı.

Galatasaray, 19. dakikada net bir gol fırsatı yakaladı. Orta sahada attığı çalımlarla merkeze giren Taylan Antalyalı'nın ara pasıyla ceza alanında topla buluşan Sofiane Feghouli'nin, kaleciyle karşı kaşıya pozisyonda sol çaprazdan yaptığı vuruşta açıyı iyi kapatan Ruud Boffin topu kornere çeldi.

25'de Tarık Çamdal, Ruud Boffin'i geçen topu çevirerek gole engel oldu.

Arka arkaya ataklarla Antalyaspor kalesini abluka altına alan Galatasaray, 28. dakikada farkı 2'ye çıkardı.

FALCAO DUBLE YAPTI 

Sağ kanatta Feghouli'nin defansın arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Mariano hızla ilerleyerek son çizgiye inmeden topu içeri gönderdi. Pozisyonu iyi takip eden Radamel Falcao'nun altıpas içinden gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak Ruud Boffin'in yanından ağlarla buluştu.

Mariano böylece, bu sezon ligdeki ilk asistini yaptı.

Galatasaray, oyun üstünlüğünü ve iştahını gollere rağmen kesmedi. 33'te Nagatomo ve Falcao ikilisi inanılması güç bir gol kaçırdı. Ancak, 37'de 3. gol geldi.

Sol kanatta Marcao'nun defansın arkasına gönderdiği uzun pasa hareketlenen Ömer Bayram hızla ilerleyerek son çizgiye inmeden topu içeri gönderiyor. Pozisyonu takip eden Taylan Antalyalı'nın vuruşunda Ondrej Celustka'ya çarpan meşin yuvarlak Ruud Boffin'in yanından ağlarla buluştu.

İlk yarının sonunda Galatasaray, Nagatomo ile bir gol daha kaçırdı ve soyunma odasına 3-0'lık skorla gidildi.

Antalyaspor, ikinci yarıya daha etkili başladı. İlk yarıda çok koşan, tempo yapan ve presli oynayan Galatasaray, daha tedbirli oynamaya başladı.

İlk yarıda etkili atağı olmayan Antalyaspor, Galatasaray kalesinde çok sık görünmeye başlasa da Mario Lemina ve Fernando Muslera'nın başarılı oyunlarıyla skor 3-0'da kaldı.

TAYLAN KAPANIŞI YAPTI 

Antalyaspor'un tüm çabalarına rağmen bulamadığı golü Galatasaray, 82. dakikada rahatlıkla buldu. Ömer Bayram'ın savunma arkasında Babel'i topla buluşturdu. Ryan Babel, karşı karşıya pozisyonda farkı 4'e çıkardı.

Ömer Bayram ise bu goller birlikte ligdeki asist sayısını 5'e çıkardı.

Taylan Antalyalı, 89. dakikada attığı golle maçın skorunu belirledi.

Yorumlar
Günün Manşetleri