SPOR

Galatasaray-Fenerbahçe maçının kırılma anı! Ofsayt var mı yok mu?

Kadıköy'de oynanan dev derbide Fenerbahçe'nin attığı gol, ofsayt kararı neticesinde iptal edildi. Karşılaşmanın ardından çokça tartışılan o pozisyonu eski hakem Deniz Çoban değerlendirdi.

Eski hakem Deniz Çoban, Süper Lig'in yayıncı kuruluşunda Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin önemli ve tartışmalı pozisyonlarını değerlendirdi.

Deniz Çoban'ın Beinsports'taki değerlendirmeleri şu şekilde: 

Genel manada bu tür maçlarda hakemin oyunun kontrolünü elinden kaçırıp kaçırmadığına bakılır. Cüneyt Çakır kontrolü ve saygıyı kaybetmedi. Bu da onun için başarıdır.

Maçın başında Mert Hakan'ın Arda'ya olan müdahalesi sarı kart ve karar doğru.

"DONK'A YAPILAN MÜDAHALE PENALTI VE SARI KART"

Donk ve Serdar Aziz arasındaki mücadele için topun nerede olduğuna bakmamak lazım.

Serdar Aziz'in doğal bir yükselişi var. Ama kolu da rakibinin yüzüne geliyor. Kontrolsüz hareket var. Topun oraya gelip gelmemesine bakmamalıyız. Bence bu penaltı ve sarı kart... 

Bir tartışma konusu varsa topun nereye gittiği önemli olabilir. O zaman penaltı vermeyebilirsin.

Evet, burada top Altay'da kalıyor ama tartışılacak bir durum yok. Serdar Aziz çok net Donk'un yüzüne müdahalede bulunuyor. Net bir kontrolsüz hareket. Hem penaltı hem sarı kart. Topun nereye gittiğini önemi yok. 

"SERDAR'IN EMRE'YE FAULÜ DE SARI KART"

Serdar Aziz'in Emre Kılınç'a korner direğinin yakınındaki kayışı da faul. Bunun da sarı kart olması lazım. 

"VAR SARI KARTA DA KARIŞIYOR!" 

Cüneyt Çakır, Saracchi'nin Sangare'ye müdahalesine sarı kart vermeyecekti. Bana göre Riva'dan söylediler, öyle verdi sarı kartı...

Başlarına iş açacaklar ama...

Bilmiyorum. Doğru bir sarı kart ama bir gün itiraz gelir, VAR kayıtlarını görmek isterler, başka şeyler konuşuruz. Cüneyt Çakır 30 saniye sonra mı gösterir sarı kartı?

"VALENCİA-LİNNES BANA GÖRE PENALTI DEĞİL"

Valencia'nın Linnes'e müdahalesi bence penaltı değil. Ama penaltı diyen olursa da çok tartışmam. Valencia'nın hafif bir müdahalesi var. Bir diz darbesi var. Bu pozisyon hakeme kalmıştır. 'Sana göre, bana göre...' bir pozisyon... 

Arda'nın Valencia'ya hareketi net sarı kart. Bu da hakem şansı. Arda'nın sarı kartı olsa burada çok tartışılırdı. 

"MESUT ÖZİL'İN DOKUNDUĞU ANA BAKMAZSAN TÜM SENARYO DEĞİŞİR"

Galatasaraylı ve Fenerbahçeli en yakın oyunculardan çizgi çiziliyor. Ozan ve Taylan...

Bu görüntüden topa dokunulan anı göremiyoruz. Mesut'un topa temas ettiği an önemli. Bir kare öncesi durdurursan tüm senaryo değişir. Bu video-hakemin yaptığı bir değerlendirme...

Biz bu kareden topa temas anını çözemeyiz. Göremiyoruz. Ama bu çizgilere inanıyoruz. İnanmak durumundayız. VAR hakemi belirlediği topa dokunuş anını alta koysaydı biz de görebilirdik. 

Serdar Aziz zaten ofsayt ama topa dokunmuyor, hamlesi olsa da dokunmuyor. Orada bir problem yok. Dokunsa ofsayt verilir. 

"CİSSE'NİN DÜŞÜŞÜ PENALTI DEĞİL"

Donk'un eli Cisse'nin üzerinde ama hareketlerini kısıtlamıyor. Cisse kolay bırakıyor kendisini...

Ben devam kararını doğru buluyorum. Bence penaltı değil. 

"CANER KIRMIZI OLSA DAHA İYİ OLURDU"

Caner'n maç sonu sarı kartı da çok geç çıktı. Burada kırmızı da olabilirdi. Topla hiçbir ilgisi yok. Bence bu da Riva'dan geldi.

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri