SPOR

Galatasaray Kadıköy'de neden kazanamıyor? İşte cevabı

Galatasaray ezeli rakibi Fenerbahçe'ye karşı yıllardır Kadıköy'de galibiyet alamıyor. Son şampiyon Galatasaray'ı bu rakamlar yakıyor!

Türkiye Pazar günü oynanacak dev derbiye kilitlendi... Fenerbahçe ve son şampiyon Galatasaray arasında oynanacak dev maçtan çıkacak skor büyük bir merakla bekleniyor. Cimbom'un 19 yıldır neden Kadıköy'de kazanamıyor? Ligdeki son derbiler tek tek incelendiğinde ortaya çarpıcı sonuçlar çıktı.

1- CİMBOM MAÇ BAŞINA 2 GOL YİYOR!
Kadıköy'deki son derbilerde Fenerbahçe adeta coştu ve 2.05 gol ortalaması tutturarak tam 37 gol attı. Galatasaray bu 18 maçın sadece 2'sini gol yemeden tamamlayabildi.

2- YILDIZLAR KADIKÖY'DE SÖNÜYOR
Galatasaray son Kadıköy derbilerinde 0.5 ortalama ile sadece 9 gol bulabildi. Sneijder, Drogba, Baros, Nonda ve Kewell gibi yıldızlar golle buluşamadı, sessiz kaldı. Sarı- Kırmızılılar 11 karşılaşmayı gol atamadan tamamladı.

3- GERİYE DÜŞÜYOR, SONRA DAĞILIYOR
Derbilerde ilk gol çok önemlidir. Galatasaray, Kadıköy'deki son 18 derbinin sadece 2'sinde ilk golü atabildi. 14 maçta öne geçen Fenerbahçe oyunun taktik ve psikolojik kontrolünü ele aldı. Telaşa kapılan ve soğukkanlı kalamayan Aslan geriye düştüğü 14 maçın sadece 2'sinden (2012- 13 ve 2015-16) puan çıkarabildi.