SPOR

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'den Süper Lig için fikstür önerisi

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Süper Lig'de haftada iki maç oynanması durumunda fikstürün nasıl olması gerektiğine dair önerilerde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde koronavirse yakalan ve tedavisinin ardından taburcu edilen Galatasaray'ın tecrübeli teknik direktörü Fatih Terim, Şansal Büyüka'ya açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs salgını sebebiyle askıya alına Süper Lig hakkında açıklamalar da bulunan Fatih Terim, olası senaryolar hakkında da öneriler sundu.

FATİH TERİM'DEN FİKSTÜR ÖNERİSİ

Süper Lig'in kaldığı yerden devam etmesi durumunda haftada iki maç oynanacağı iddiaları hakkında konuşan Terim, “Madem bir takım haftada iki maç oynayacak, ilk maçlar pazartesi-salı-çarşamba oynansın. İkinci maçlar cuma-cumartesi-pazar yapılsın. İlk maçını pazartesi oynayan takım, ikinci maçını cuma, salı günü oynayan takım cumartesi, çarşamba oynayan takım pazar günü ikinci maçlarını yapsınlar.” dedi.

''BÖYLECE HER TAKIM YENİ MAÇA HAZIRLANMA ŞANSI BULUR''

Süper Lig'de top koşturan takımların yoğun performans gerektiren sürece yalnızca bu şekilde adapte olabileceğini ifade eden Terim, “Böylece her takım haftada iki maçını oynamış olur ve arada üç gün nefes alma ve yeni maçına mümkün olduğunca hazırlanma şansını bulur.” şeklinde konuştu.

''ÖF PÖF DEMEDEN OYNAYACAĞIZ''

Büyüka'nın, “Peki, bu üç gün arada bir de deplasmana gidip gelmeler var, zor olmayacak mı?” sorusu üzerine ise Fatih Hoca, “Baştan beri söylüyorum. Asla şikayet etme şansımız yok. Şartlar böyle... İtiraz etmeden, 'öf-pöf' demeden oynayacağız. Bu kısa sürelerde deplasmana gitme sıkıntı olur mu, elbette biraz olur, ona da katlanacağız.” cevabını verdi.

''KAMPI KALDIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM''

Deplasmana maç günü gitme düşüncesinin olduğunu da belirten Terim, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Ben kampı kaldırmayı düşünüyorum. Zaten son maçlarda takımı kampa almadım. Deplasmana da maç günü gitmek niyetindeyim. Mevsim yaz... Hava muhalefeti olmaz, uçakta rötar olmaz. Türkiye’nin en uzak yeri 1-1.5 saat... Gidersin, maçını oynarsın, dönersin. Bu size zaman da kazandırır.”

''SEYİRCİ OLMAYACAKSA TEK ŞEHİRDE OYNANSIN''

Öte yandan karşılaşmaların tek bir şehirde oynanma ihtimaliyle ilgili yorumunu da belirten Fatih Terim, “Seyirci olmayacaksa, maçlar bir merkezde oynanabilir... Bu mantıklı... Oynayan her yerde kazanır. Aslında gelir kaybı çok fazla... Seyircisiz oynanmaz ama başka çare yoksa, yapacak bir şey de yok. Seyirci olmadığına göre tarafsız sahaya kimse bir şey demez.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Günün Manşetleri