SPOR

Kaptan Emre takımın başına geçti!

Ersun Yanal Trabzonspor karşısında sarı lacivertli ekibin başında son maçına çıktı. Yanal Fenerbahçe'deki görevini Trabzonspor maçıyla resmi olarak bırakmış oldu.

Fenerbahçe Asbaşkanı Semih Özsoy, 2-1 kaybedilen Trabzonspor maçı sonrası, "Fenerbahçe'nin yeni teknik direktör arayışı bugünden itibaren başlamıştır. Kendi aramızda toplantı yapacağız, kafamızda, aklımızda, kalbimizde olanlar var." açıklamasını yapmıştı. Semih Özsoy, "Denizlispor maçına yetişmez sanırım?" şeklindeki soruya "Burası Fenerbahçe" cevabını vermişti.

Bu ifadeler sonrası gözler Fenerbahçe'nin başına geçecek isme çevrilirken Ali Koç ve yönetimi yeni teknik direktör konusunda mesaiye başladı.

Son iki sezonda sistemin oturmadığını düşünen idareciler bir yandan da Alman ekolünü düşünüyor.

Buradaki amaç bir an evvel yeni teknik direktör ile anlaşıp en azından ligin kalan haftaları ve bir sonraki sezon için yapıyı oluşturmak.

Futbolculuk kariyerini Almanya’da geçiren 48 yaşındaki Kovac, Hırvatistan Millî Takımı’ndan sonra Eintracht’ta görev almış ve daha sonra Bayern Münih'in yolunu tutmuştu. Hırvat teknik adamın adı listenin başına yazıldı.

ALİ KOÇ TEMASA GEÇTİ İDDİASI

52 yaşındaki teknik adam Roger Schmidt Salzburg ve Leverkusen performanslarıyla akıllara kazınmıştı. Temmuz ayından beri boşta olan tecrübeli çalıştırıcıyla bizzat Başkan Ali Koç’un temasa geçtiği dahi iddia ediliyor.


Boşta olan teknik adamlardan Tayfun Korkut'un takımın başına geçme ihtimali ise biraz zayıf.

Bir başka Alman ekolünden gelen isim Erol Bulut ise yüksek sesle adı anılan adaylardan. Abdullah Avcı'nın yardımcılığını yaptıktan sonra Yeni Malatyaspor ve Alanyaspor'da başarılı dönemler geçiren ve teknik direktörlük konusunda kendisini ispatlayan Bulut için her an temasa geçilebilir.

Öncelikle Fenerbahçe'nin daha önce de gündemine gelen Portekizli teknik adam Jorge Jesus, Flamengo'dan ayrılmayı düşünmüyor.

İkinci aşamada düşünülen projenin ise Mircea Lucescu’ya bir rol vermek olacağı iddia edildi. Bu durumda Rumen futbol adamının kulübede olmaktan ziyade danışman ya da futbol direktörü gibi bir görev alması muhtemel.

FATİH YILDIZ VE ZEKİ MURAT GÖLE

Fenerbahçe’de teknik direktör Ersun Yanal’ın ayrılmasının ardından kendisiyle birlikte göreve gelen yardımcıları da sarı-lacivertli takımla vedalaştı. Yanal’ın yardımcıları Volkan Kazak, Recep Karatepe ve Niyazi Eniseler ile yollar ayrılırken sarı-lacivertli takımı kulübün bünyesindeki antrenörlerden Fatih Yıldız ve Zeki Murat Göle çalıştıracak.

ESKİ GALATASARAY'LI

Fatih Yıldız, 2009-2011 yılları arasında Galatasaray’da kondisyoner olarak görev yapmıştı. Frank Rijkaard ve Gheorghe Hagi dönemlerinde takımın kondisyonunun emanet edildiği Yıldız’ın, 2011 yılında Sarı-Kırmızılı takımın teknik direktörlüğüne Fatih Terim’in gelmesinin ardından Sarı-Kırmızılı kulüple yolları ayrılmıştı.

BELÖZOĞLU TAKIMIN BAŞINDA

Sarı lacivertli ekipte gündeme Emre Belözoğlu ile birlikte eski futbolcular Volkan Demirel ve Tuncay Şanlı'ya devredilmesi geldi. TRT Spor'un haberine göre; kaptan Emre Belözoğlu bugün saat 18’de yapılacak antrenmana takımın başında çıkacak.

Yorumlar
Günün Manşetleri