SPOR

Kartal liderliğe uçtu!

Süper Lig'in 16. haftasında Beşiktaş deplasmanda Kayserispor'u 2-0 mağlup ederek ligin zirvesine yerleşti.

Süper Lig'in 16. haftasında Hes Kablo Kayserispor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Kayseri Kadir Has Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip Beşiktaş 2-0'lık skorla kazandı.

Beşiktaş'ta Bernard Mensah, 12. dakikadaki penaltı vuruşunu Kayserispor'un 18 yaşındaki kalecisi Doğan Alemdar kurtarmayı başardı.

89. dakikada Beşiktaş, bir kez daha penaltı kazandı. Fırat Aydınus, N'Sakala'ya yapılan müdahalenin ardından VAR hakemi Cüneyt Çakır'dan gelen uyarı üzerine monitörden izlemeye gitti. Aydınus, monitörde izledikten sonra penaltı noktasını gösterdi. 89. dakikada topun başına gelen Georges-Kevin N'Koudou topu ağlara göndermeyi başardı.

Ajdin Hasic, 90+6'da kontratak sonucu maçın skorunu belirleyen golü atmayı başardı. 

Kayserispor'da Tiago Lopes, maç bittikten sonra kırmızı kart gördü.

Bu sonuçla beraber Beşiktaş'ın galibiyet serisi 4 maça çıktı ve 31 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Kayserispor ise üst üste 4. kez kaybetti ve 10 puanda kaldı.

Beşiktaş, bir sonraki lig maçını 6 Ocak Çarşamba günü evinde Çaykur Rizespor'a karşı oynayacak. Kayserispor ise aynı gün Yukatel Denizlispor'a konuk olacak.

KAYSERİSPOR 0-2 BEŞİKTAŞ

STAT: Büyükşehir Belediyesi Kadir Has
SAAT: 19:00
HAKEM: Fırat Aydınus
YAYIN: BeIN Sports 1

KAYSERİSPOR: Doğan Alemdar, Aziz Behich, Kolovetsios, Sapunaru, Lopes, Ackah, Campanharo, Kvrzic, Lennon, Henrique, Kanga
YEDEKLER: İsmail, Oğuzhan, Harrison Manzala, Emre Demir, İlhan Depe, Ahmet Malatyalı, Muğdat Çelik, Nurettin Korkmaz, İlhan Parlak, Denis Alibec
TEKNİK DİREKTÖR: Samet Aybaba

BEŞİKTAŞ: Ersin, Rosier, Vida, Welinton, N'Sakala, Josef, Atiba, Mensah, N'Koudou, Larin, Güven
YEDEKLER: Utku, Montero, Rıdvan, Serdar, Oğuzhan, Necip, Dorukhan, Atakan, Kartal, Hasic
TEKNİK DİREKTÖR: Sergen Yalçın

Yorumlar
Günün Manşetleri