SPOR

Kobe Bryant helikopter kazasında şoke eden ayrıntı!

Dünyaca ünlü basketbolcu Kobe Bryant helikopterinin düşmesi sonucunda meydana gelen kazada çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Kobe’nin helikopteri olan N72EX’in pilotu Ara Zobayan, John Wayne Havalimanı’ndan 09.08'de kalkış yapmış; dakikalar sonra ise yoğun siste görüş açısı düşünce helikopter yönünü kaybetmişti. 

Burbank Havalimanı Kulesi ile iletişime geçerek kuleden VFR protokolüyle iniş izni isteyen Zobayan, Sikorsky S-76B tipi helikopter Pazar sabahı yerel saatle 09.45'te Los Angeles'ın batısındaki Calabasas şehrinde içerisindeki 9 kişiyle birlikte bir tepeye çakılmıştı.

ABD Ulusal Ulaştırma Emniyet Dairesi halka, olay günü bölgeden çekilen hava fotoğraflarını yollamaları çağrısı yaptı. Los Angeles Bölge Savcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, enkazdan 3 kişinin cesedinin çıkarıldığı ve incelenmesi için adli tıp kurumuna gönderildikleri belirtildi. 

Soruşturmayı yürütenlerin bir kanıt bulma amacıyla alanı 5 gün boyunca araştıracaklarını söyleyen yetkili, kazanın nedeninin belirlenmesinin aylar süreceğini kaydetti.