SPOR

Liverpool'dan Salah'a yasak

Liverpool dünyaca ünlü yıldızı Mohamed Salah'ı milli takıma yollamamak için FIFA ile görüşmeler düzenliyor. Uzun zamandır şampiyonluğa bu kadar yakınlaşamayan Liverpool şampiyonluğu kaybetmek istemiyor.

FIFA, Liverpool'un Mohamed Salah'ı Olimpiyatlardan yasaklayabileceğini doğruladı

23 yaşından küçük Mısır Shawky Gharib, Liverpool yıldızı Mohamed Salah'ı bu yıl Tokyo Olimpiyatları'ndaki ekibini güçlendirmek için üç üst düzey oyuncudan biri olarak listelemeyi planlıyor.

Ancak Liverpool yöneticisi Jurgen Klopp, FIFA tarafından Salah'ın oyuna katılmasını engelleyebileceği konusunda bilgilendirildi.

Liverpool seçildiyse Ocak ayında Afrika Uluslar Kupası'nda oynamak için Salah, Sadio Mane ve Naby Keita'yı serbest bırakmak zorunda kalacak, yani kulüp altı hafta boyunca yıldızlarını kaybedecek.

Liverpool onların milli kıdemli kadroda yarışmasını engellerse, hazırlık kampının başlangıcından kendi ulusal şampiyonalarının sonuna kadar kulübün oynamasına izin verilmeyecektir.

Bununla birlikte, kurallar, futbol vücudunun şampiyona takviminin bir parçası olmadığı için Olimpiyatlar için geçerli değildir.

Gharib, Salah'ı 50 kişilik kadroda erken listeler ve oyuncunun kadrosuna dünyanın en iyi üç oyuncusundan biri olarak yardım etmesini istediğinde ısrar eder.

Klopp, Salah ve Mısır'dan daha fazla bilgiye ihtiyaç duyduğunu kabul etti, ancak aynı zamanda sezon öncesi hazırlıklarda kalecisini kaybetmek istemediğini söyledi.

“Sezon öncesi bir oyuncuyu kaybetmek ister miyim? Tabii ki hayır. Bu çok açık, "dedi Klopp.

“Ama bazı şeyleri hesaba katmamız gerekiyor. Mo(Salah) ile bunun hakkında konuşacağım. " 

Yorumlar
Günün Manşetleri