SPOR

Mehmet Demirkol'dan Fatih Terim ve Şenol Güneş'e maaş göndermesi

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim ve Milli Takım teknik direktörü Şenol Güneş'in koronavirüs salgını sebebiyle bir yıllık maaşlarından feragat etmeleri gerektiğini söyledi.

BeIN Manşet isimli programda konuşan Mehmet Demirkol'un gündeminde koronavirüs salgını sebebiyle akibeti meçhul olan maaş konusu vardı. Salgın döneminde dünyanın önde gelen sporcularının bile maaşlarından feragat ettiklerini söyleyen yorumcu Mehmet Demirkol, Galatasaray'ın tecrübeli teknik direktörü Fatih Terim ve Milli Takım'ın başarılı antrenörü Şenol Güneş'in bir yıllık maaşlarında fedakarlık göstermeleri gerektiğini söyledi.

Mehmet Demirkol'un konuya ilişkin yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"600 çalışanı varsa bir kulübün, mesela Schalke'nin var ve 600 çalışanının parasını vermek istiyor. Kimdir bu adamlar, 2-3 bin euro kazanan çimci, güvenlikçi, analist vs. Şimdi bu adamların parasını ödemen lazım ki bu adam evini idare etsin.

LİONNEL MESSİ'Yİ ÖRNEK GÖSTERDİ

''Messi boşuna çıkıp, 'Ben %70'ini istemiyorum.' demiyor. O yüzde 70'le Barcelona'nın bütün maaşları ödenir belli ki. Ben 600 kişiyi mi önemseyeceğim, 1 kişiyi mi önemseyeceğim? 1 kişi özel anlaşmalarını yapar.''

''FATİH TERİM VE ŞENOL GÜNEŞ 1 YIL MAAŞ ALMASA NE OLUR?''

''Şenol Güneş, alsın bütün parasını, 5 katını alsın, başımın üstünde yeri var, hiç sorun değil o. Konu bu değil ki. Konu, geri kalanların maaşı. Önümüzdeki ay kirasını ödeyemeyecek olanın maaşı. Söylediğim bu.''

''Messi 1 sene para almasa ne olur? Fatih Terim-Şenol Güneş 1 sene almasa ne olur? Hiçbir şey olmaz. Ama orada çalışan çimcinin vs.'nin paralarını almaları lazım. Yapılması gereken bu. Öncelikle koruman gereken dar ve orta gelirlilerdir. Olay bu.Bizim önemsememiz gereken, simitçinin kazandığı paradır. Günlük-aylık yaşayan, 1-2 ay para kazanamayınca zor duruma düşecek olanların paralarını ödemektir önce. Futbol endüstrisinde de durum budur. 6 ay boyunca, 3 bin euro maaşla çalışan adama maaşını vermezsen, o adamı bitirirsin."

Yorumlar
Günün Manşetleri