SPOR

Milli maçta İstiklal Marşı skandalı!

A Milli Buz Hokeyi Takımı’nın Bulgaristan’ı 4-1 mağlup ettiği maç sonrası İstiklal Marşı krizi yaşandı. Maç sonrası yapılan seremonide İstiklal Marşı yarıda kesilerek başka bir müzik çalındı...

A Milli Buz Hokeyi Takımı’nın Bulgaristan’ı 4-1 mağlup ettiği maç sonrası İstiklal Marşı krizi yaşandı. Maç sonrası yapılan seremonide İstiklal Marşı yarıda kesilerek başka bir müzik çalındı.

Hırvatistan’da 2022 Kış Olimpiyatları Ön Elemeleri sırasında A Milli Buz Hokeyi Takımı’nın oynadığı maç sonrası skandal anlar yaşandı. Milli takımın Bulgaristan’ı 4-1 mağlup ettiği maç sonrası yapılan seremonide İstiklal Marşı yarıda kesilerek klasik müzik çalındı. Milli takım oyuncuları, yaşanan skandal sonrası bağırarak İstiklal Marşı’nı tamamladı.

A Milli Buz Hokeyi Takımı'nın Bulgaristan karşısında elde ettiği 4-1’lik galibiyetin ardından yapılan seremonide İstiklal Marşı yarıda kesildi ve müzik çaldı. Marşın yarıda kesilmesinin ardından milli sporcular bağırarak İstiklal Marşı'nı tamamladı.

buz hokeyi

Skandal olayın ardından Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Halit Albayrak yaptığı açıklamada söyledi:

“A Milli Takımımızın 4-1 üstünlüğü ile sona eren karşılaşma sonrası yapılan seremonide İstiklal Marşımızın ortasında müzik çaldı ve marşımızı sporcularımız tamamladı. Bu manidar teknik aksaklıkların ilk olmadığının altını çizmek istiyorum. Daha önce de temsilcimiz Zeytinburnu Belediyesi Spor Kulübünün İsrail temsilcisi HC Bat Yam karşısında elde ettiği galibiyet sonrasında aynı problemi yaşamıştık. İstiklal Marşımıza, sporcularımıza ve ülkemize yapılan bu terbiyesizliği kınıyorum! Her zaman söylediğimiz gibi; gücümüz yenmeye, sesimiz Marşımızı dinletmeye yeter.”

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri