SPOR

Milli sporcu Şaziye Erdoğan altın madalyasını şehitlere armağan etti

Tayland’da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden Şaziye Erdoğan, kadınlar 45 kilo koparmada 77 kilo ile altın, silkmede 92 kilo ile gümüş madalya kazandı.

Toplamda 169 kiloluk derecesiyle altın madalya kazanan milli sporcu, yurda döndükten sonra havalimanında yaptığı açıklamada kazandığı madalyaları şehitlere armağan ettiğini söyledi.

‘ÇOK ŞÜKÜR EMEKLERİM BOŞA GİTMEDİ’

Geçirdiği hazırlık döneminde verdiği emeklerin boşa gitmemesinden dolayı mutluluğunu dile getiren milli sporcu, “Zaten altın madalya bekliyorduk. Çünkü çok iyi bir çalışma geçirdik. Altın madalya bekliyordum ama toplamda beklemiyordum açıkçası. O bana sürpriz oldu ama önemli olan zaten toplamdı benim için, dünya şampiyonluğunu o belirliyordu. Çok şükür emeklerim boşa gitmedi, dünya şampiyonu oldum. Benim bir de çocuğum var, yaklaşık 3 aydır ondan ayrıyım. Ondan ayrı olmamın boşa gitmesini istemiyordum. Çok şükür onu doldurduk, onun için madalya aldım. Çok mutluyum. Burada kadınların gücünü göstermek istemiştim ve gösterdim. İnşallah bundan sonrası ilerleyen müsabakalarımda olacak” dedi.

HEDEFİ OLİMPİYATLAR

Önümüzde günlerde bir buçuk haftalık bir kampa gireceğini söyleyen Şaziye Erdoğan, ‘’Ondan sonra bir turnuvam var olimpiyatlar için katılmam gereken. Oraya katılacağım, ondan sonra evime, Nevşehir’e geçeceğim. Ailemin, oğlumun yanına, yaklaşık 3-4 ay evdeyim. Daha sonra Büyükler Avrupa Şampiyonası’na hazırlanacağız. Oradan sonra da olimpiyatlar. Her sporcunun hayalini kurduğu, hedeflediği yere gideceğiz Allah nasip ederse.’’ diyerek hedefinin olimpiyatların olduğunu dile getirdi.

‘DESTEKLERİNİ HİÇ ESİRGEMEDİLER’

Başta Türk halkı ve Cumhurbaşkanı olmak üzere devlet büyüklerinin desteğini her daim yanında hissettiğini dile getiren milli sporcu, ‘’Altın madalyamı şehit ailelerine ve şehitlere armağan ediyorum. İnşallah mekanları cennet olsun. Ondan sonra bana tebriklerini gönderen Cumhurbaşkanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Desteklerini hiç esirgemediler, teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Yorumlar
Günün Manşetleri