SPOR

MKE Ankaragücü'ne transfer yasağı

Süper Lig ekibi MKE Ankaragücü hakkında flaş bir karar verildi. Gelen son dakika haberine göre MKE Ankaragücü'ne transfer yasağı getirildi.

Ekonomik anlamda zor günlerden geçen kulüp ödemeleri karşılamakta zorluk çektiğini ifade etti. Kulübün borçlu olduğu futbolcular da açıklandı.

ANKARAGÜCÜ BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

MKE Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, "Çok ciddi sağlık sorunları yaşamaya başladık bu streslerden dolayı. Transfer yasağı için 2-3 gün süremiz ödemeler için. Spor dünyası zor günlerden geçiyor. Sponsor bulmakta zorlanıyoruz. Üstesinden gelmeye çalışacağız. Kaynak bulabilirsek transfer yasağı öncesi dosyalarımızı kapatmaya çalışacağız. Eski sözleşmelerimizi ödemekte zorlanıyoruz. Göreve gelirken beklemediğimiz rakamlar karşımıza çıktı. Hepsini çözmeye çalışıyoruz." dedi.

Süper Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü, ara transfer dönemi öncesinde büyük bir şok yaşadı.

Yaklaşık 45 gün önce, kulübe gelen Lukasz Szukala dosyası nedeniyle transfer yasağı geldiği öğrenilen Başkent ekibinde yönetim, bu yasağı kaldırmak için oyuncuyla görüşmelere başladı.

MKE Ankaragücü Kulübü, Lukasz Szukala dosyasının yanı sıra ileriki dönemde sıkıntı çıkartmaması adına Zaur Sadaev, Wilfred Moke, Hector Canteros, İlhan Parlak ve Mehmet Sak ile de görüşmelerini sürdürüyor.

MKE Ankaragücü'nün futbolculara geriye dönük olan borçları şu şekilde:

Lukasz Szukala: 800 bin Euro

Zaur Sadaev: 327 bin Euro

Wilfred Moke: 400 bin Euro

Hector Canteros: 258 bin Euro

İlhan Parlak: 600 bin TL

Mehmet Sak: 130 bin TL

"SZUKALA'YA ÖDENMESİ GEREKEN CİDDİ BİR PARA VAR. ONU BULMAYA ÇALIŞIYORUZ"

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Mert, eski futbolcuları Lukasz Szukala'ya ödeme yapılması gerektiğini, aksi taktirde transfer yapamayacaklarını dile getirdi.

Szukula'yla ilgili ödeme sorununu hallederek ocak ayında bir iki takviye yapmayı planladıklarını aktaran Mert, şöyle konuştu:

"Geçmiş dönemden kalan Lukasz Szukala dosyamız var. Szukala'ya ödenmesi gereken ciddi bir para var. Onu bulmaya çalışıyoruz. Szukala dosyasını halledebilirsek transfer yapacağız. Hiçbir gelirin olmadığı bir ortamda kaynak oluşturmaya, sponsor bulmaya çalışıyoruz.

Bütün şartları zorluyoruz. Bugün bir oyuncuyla görüşme yapıldı, yarın Ankara'da olmasını bekliyoruz. Eğer dosyayı halledersek bir iki transfer yapacağız. Şu anda tam transfer tahtası kapalı değil. Bu paranın yatması için süre var. 3-4 günümüz var. Bu parayı yatırırsak transfer tahtası kapanmaz."

Yorumlar
Günün Manşetleri