SPOR

Muslera'nın sakatlık sonrası performansı nasıl olur? Süper Lig kalecileri hakkında bomba yorum

Galatasaray'ın tecrübeli kalecisi Fernando Muslera'nın uzun süren sakatlık sürecinden döndüğünde aynı performansı sergileyeceğini söyleyen, Cladio Taffarel, Süper Lig'de forma giyen genç kaleciler Okan Kocuk, Uğurcan Çakır ve Altay Bayındır hakkında da dikkat çeken yorumlarda bulundu.

Galatasaray'ın UEFA Kupası şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan ve sarı-kırmızılı kulüpte bir dönem kaleci antrenörü olarak da görev yapan Claudio Taffarel, Fanatik gazetesine konuştu.

Türkiye'deki yerli kaleciler hakkında yorum yapan Brezilyalı futbol adamı, Uğurcan Çakır'a övgüler yağdırdı. 54 yaşındaki antrenör, Muslera hakkında da konuştu.

Taffarel'in sözleri şu şekilde:

''HEM FATİH HEM OKAN İYİ İŞLER YAPIYORLAR''

"Galatasaray için bu çok önemli, Muslera olmadığında yerine koyabilecek kalecisi olması. Hem Fatih hem de Okan iyi işler yapıyorlar. Zamanla belki Okan oturacaktır, daha genç ona o şans tanınıyor.

Muslera için de bu iyi bir durum. Çünkü Muslera en azından şu baskıyı hissetmiyor; bir an önce dönmeliyim. Belki tam iyileşmeden dönerse daha sıkıntılı olabilir ama en azından ona da o rahatlığı veriyor, daha iyi tedavi olması ve zamanında dönebilmesi adına.

Bir de genel olarak Türkiye’de genç kalecilere önem verildiğini düşünüyorum. Takımda Türk genç kaleciler var onlara şanslar veriliyor, bu da Türk futbolu için çok önemli. Tabii ki bazı hatalar oluyor ve buna sabrediliyor, bunun gelecekte çok büyük faydası olacağını düşünüyorum."

''MUSLERA'NIN RAHATLIKLA AYNI SEVİYEYE GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM''

"Bence döner çünkü Muslera çok büyük bir profesyonel çok iyi çalışıyor. Şu an orada Fadıl Koşutan Hoca var onun hocası. O da çok iyi bir hoca, ben takip ediyorum çok da iyi çalışıyorlar. Rahatlıkla aynı seviyeye geleceğini düşünüyorum sorun olacağını düşünmüyorum."

''UĞURCAN'IN PERFORMANSI GAYET İYİ GİDİYOR''

"Şimdi aslında hepsini net söylemem zor ama Uğurcan ben oradayken de oynamaya başlamıştı. Uğurcan’ı takip ediyordum. Onun performansı gayet iyi gidiyor, iyi bir yolda. Diğer tarafta Altay falan devam ediyorlar iyi kaleciler olacaklar. Uğurcan’ın çok iyi yolda olduğunu düşünüyorum."

Yorumlar
Günün Manşetleri