SPOR

Rıdvan Dilmen'den yaylım ateşi! Erol Bulut, Emre Belözoğlu ve Ali Koç... Hepsi nasibini aldı

Ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Yeni Malatyaspor'a kendi evinde yenilen Fenerbahçe'yi sert sözlerle eleştirirken, teknik direktör Erol Bulut başta olmak üzere başkan Ali Koç ve sportif direktör Emre Belözoğlu'nu başarısızlıkla suçladı.

NTV'de yayınlanan Yüzde Yüz Futbol programında Fenerbahçe'nin 3Yeni Malatyaspor'a 3-0 mağlup olduğu karşılaşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dilmen, Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut'un performansını ve Fenerbahçe yönetimini sert sözlerle eleştirdi.

Rıdvan Dilmen'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

''EMRE BELEÖZOĞLU, ALİ BEY! OYUNCULARA HANGİ TAKIMDA OLDUKLARINI ANLATAMADIYSANIZ BİRİNCİ SUÇLU SİZLERSİNİZ''

''Oyuncu duygusaldır, çocuk gibidir. Sosa hep lider oyuncuyken, sen aldın liderliği götürdün. Ne oldu, Sosa gitti. İster 35 olsun, ister 15 yaşında olsun, Pazartesi oynayacağını bilecek.

Devrede oyuna giriyor, maça mı giriyorsun, yürüyüşe mi çıkıyorsun... Isınanlara bakıyorum, Novak kakara kikiri yapıyor, burası Fenerbahçe! Emre Belözoğlu, Ali bey, siz hangi takımda oynadığını anlatamadıysanız, birinci suçlu sizlersiniz.''

''EROL BULUT HALA ANDOLU HOCASI KAFASINDA''

Erol hocanın verdiği demeç, 11 maçta 23 puan verseler kabul etmez miydiniz? Fenerbahçe hocası böyle olmaz, ben kabul etmiyorum, sen et! Öyle diyorsan, demek ki bu maçları normal karşılıyorsun.

Bunu bir başarı olarak gösteriyor. Erol hoca kadar bu oyuncuların da hizaya getirilmesi lazım! Ne anlıyorsunuz, anlayın. Burası Fenerbahçe, tıkır tıkır maaşınızı alıyorsunuz. Bu kadar isteksiz oyuncular... Özel hayatınız mı kötü, iyi mi çalışmıyorsunuz? Teknik direktörünüz zaten hala Anadolu takımı hocası kafasında, başından sonuna kadar sıkıntı var.

''NE YAPARSINIZ ABİ SİZ?''

Fenerbahçe'nin performansını geri götüren Erol Bulut ve yönetimdir. Gökhan kötüye gidiyor, Caner kötüye gidiyor, Tisserand bomba, Gustavo'nun Beşiktaş maçında yürüyecek hali yoktu.

Oyuncunun coşkusu da gidiyor. Ozan'ın son haftalarına bakalım, Cisse'ye bakalım. Soldaki Thiam et mi, balık mı? Bir tane ısıran adam var Pelkas, o da oyundan çıkıyor. İşin tuhaf tarafı, o da çıkacağını biliyor! Selçuk Şahin, Volkan, Emre Belözoğlu, Semih... Ne yaparsınız abi siz?

Buranın neresi olduğunu bir anlatın, bizim tarihimizde bunlar yok deyin. Son 4 haftada evinde oynadığı 3 maça bakıyoruz, 9 gol yemişsin, 19 tane kaleci kurtarmış.

"TARİHE GEÇTİN İŞTE, ÖVÜN"

Fenerbahçe'de oyuncular ortalama oyuncular, öyle büyük yıldız falan değiller; 6,5-7. Sosa ve Pelkas'a söyleyeceksin, 'Kardeşim, ben burada olduğum sürece sizi oyundan çıkarmayacağım, siz benim saha içi antrenörümsünüz' derim.

Bu olmazsa, olmaz. Ver Sosa'ya kaptanlığı, ver ve yeniden eski güvenini kazandır. 25 kişiyi gönderemeyeceğin için antrenörü mü gönderirsin yoksa oyuncularla ilgili bir yaptırım mı yaparsın bilemem. Ama tarihe geçtin işte, övün.

"ALANYA'DA BEN DE YÖNETİRİM"

"Emre abi 'Gel' demiş, gelmişler, 'Ben size gel dedim ama yürüyün diye gel demedim' diyecek. Caner, Mert, Gökhan, 'Emre'yi kıramadım' diyor. Kırsınlar o zaman Emre abilerini.

Başarıyı herkes sahiplenir, başarısızlıkta herkes kaybolur. 17 yaşında, 20 yaşında oyuncuyu Alanya'da ben de yönetirim. Büyük takım hocası olmakla, Alanya'da hoca olmak arasında fark vardır.

Olmaz demiyorum ama gidişatı uzaklaştırıyor kendini. Sergen Yalçın'ın çok antrenman bilgisi olduğunu düşünmüyorum ama bir lider duruşu var. Vİda'ya otur diyor, oturtuyor. Fenerbahçe'de bütün oyuncular formsuz."

Yorumlar
Günün Manşetleri