SPOR

Ronaldo'ya Türkiye yolu gözüktü! Futbol hayatına o şehrimizde devam edecek

İtalya'da futbol liglerinin tekrar başlaması taleplerinin artması üzerine federasyon müsabakaların Antalya'da oynanması için harekete geçti. Eğer bu gerçekleşirse Cristiano Ronaldo dahil birçok yıldız futbolcu futbol kariyerlerine kısa bir süre de Türkiye'de devam edecekler.

Koronavirüsün en çok etkilediği ülkelerin başında gelen İtalya'da futbol liglerinin tekrar başlamasına yönelik yoğun bir talep var. Federasyon, gelen çağrıları dikkate alarak futbol müsabakalarının başlaması için farklı formülleri masaya yatırdı.

O formüllerden biri de maçların İtalya'dan uzak bir yerde oynatılması. Masadaki ilk tercih ise Türkiye...

İTALYA'DAN BAŞKA BİR YERDE OYNANMASI PLANLANIYOR

Sponsorların "Lig oynansın" baskısı nedeniyle çözüm yolu arayan İtalya Futbol Federasyonu, Serie A'da kalan maçların başka bir ülkede oynanmasını tartışmaya açtı. Plana göre, İtalya dışında bir şehir veya bölge belirlenecek ve tüm takımlar oraya götürülecek. Her takım bir otele yerleşecek. Her futbolcuya bir oda verilecek.

ANTALYA'DA OYNANMASI EN BÜYÜK İHTİMAL

Sabah'ın haberine göre; Antalya nizami saha sayısının günde 20 resmi maça kadar izin vermesi nedeniyle öne çıktı.

Eğer İtalyan federasyonu planı onaylar, takımlar kabul eder ve Türkiye'den izin çıkarsa Antalya'ya yıldız yağacak. Juventus'ta forma giyen Merih Demiral'ın yanı sıra Cristiano Ronaldo, Lukaku, İbrahimovic, Hakan Çalhanoğlu, Dybala, Mert Çetin ve Cengiz Ünder gibi birçok yıldız futbolcu Türk seyircisinin karşısına çıkacak.

Antalya 628 bin yatak kapasitesine ve 3 büyük stada sahip. 200 idman sahası var ve hepsi FIFA standartlarına uygun. Bir dönemde yaklaşık 2 bin takım ocak ayında kamp için gelebiliyor.

LİG BİR BUÇUK AYDA TAMAMLANACAK

İtalya Futbol Federasyonu, ligde kalan 12 haftayı 1.5 ayda bitirmeyi hedefliyor. Takımlar haftada iki maç yapacak. Lig öncesi 15 gün idman süresi düşünülüyor. Böylece 2 ayda lig tamamlanacak

İTALYA LİGLERİNİN OYNATILMASI DÜŞÜNÜLEN ŞEHİRLERİN YATAK KAPASİTESİ

Antalya:... 628 bin
Doha:.......... 15 bin
Dubai:.......132 bin
Slovenya:....137 bin
Avusturya:... 69 bin
Kazakistan:..72 bin
Mallorca:........ 33 bin
Hırvatistan:...112 bin

Yorumlar
Günün Manşetleri