SPOR

Şenol Güneş'ten flaş açıklama: Ülkeyi soyuyorlar!

Milli Takım teknik direktörü Şenol Güneş katıldığı bir programda ''Benim zamanımda paramı aldılar ama ben işime devam ettim. Şimdi bana 'paracı' diyenler ülkeyi soyuyor.'' dedi.

Tecrübeli teknik direktör Şenol Güneş, Uluslararası Ekonomi Forumu'nda kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi. 

''Benim zamanımda paramı aldılar ama ben işime devam ettim. Şimdi bana 'paracı' diyenler ülkeyi soyuyor'' ifadelerini kullanan Şenol Güneş, ''Bana bu görevi layık gördükleri için ülkeme, halkıma ve cumhurbaşkanıma teşekkür ediyorum." dedi.

BANA BAZEN PARACI DİYENLER OLDU...

Kendisine geçmişte yöneltilen ithamlara cevap veren Güneş, ''Bizde gönül sevdası var, saygı var, samimiyet var. Biz bunları vermeye çalışacağız. 52 senedir bu işin içerisindeyim. Çok kulüpte çalıştım. Bana bazen 'paracı' diyenler oldu. Burada hep beraberiz. Eğer borcum olan biri varsa ödeyeyim. Bana borcu olan varsa hakkımı helal ediyorum." dedi.

İşte Güneş'in açıklamalarından satır başları...

HEDEFİMİZ 2020 DÜNYA KUPASI

''Bizim asıl hedefimiz 2022 Dünya Kupası'na katılmak, oradaki finallere gitmek. Milli Takımın başarısı hepimizin başarısıdır. Başarı için adam aranıyor.''

ESKİDEN FUTBOLCULARA DEĞER VERİLMİYORDU

''Hep birlikte başardık. Eskiden futbolculara değer verilmiyordu, kız bile verilmiyordu. Şimdi ise tam tersi oldu. Madem herkes futboldan anlamıyor ama konuşuyor. Ben de ekonomiden anlamıyorum ama konuşayım bari. Türk insanına imkan ve zaman verirseniz her şeyi başarır.'' 

DEĞER KAZANMAMIZ LAZIM

''Para insanı bozar. Milli takımda çocuklara keyif almaya bakın dedik önce, sonuç ortada. Siz eğer keyif alacak bir oyun ortaya koyarsanız para sonuçtur, para gelir. Benim zamanımda paramı aldılar ama ben işime devam ettim. Şimdi bana 'paracı' diyenler ülkeyi soyuyor. Nerede yaşıyoruz biz? Futbolu zenginleştirmek lazım ama sadece parayla değil. Değer kazanmak lazım. Değer kazanınca para zaten geliyor." ifadelerini kullandı.

''Futbolculara yanlış paralar veriyoruz, kulüpler batmış''
Türk futbolunun ekonomi yapısını ele alan Şenol Güneş, ''Futbolculara yanlış paralar veriyoruz, kulüpler batmış. Ekonomik düzen bizim futbolu bozuyor. Kulüplerin ekonomik olarak iyi yönetildiğini düşünmüyorum. İnsan bulunduğu yerde mutluysa orada başarılı olur. Ben şu an mutlu olarak çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

EL BİRLİĞİYLE ARDA'YI BİTİRDİK

''Medipol Başakşehir'de forma giyen Arda Turan'ın zirveden dibi gördüğünü ifade eden Güneş, ''Türk futbolunun en iyi oyuncularından birisi Arda'ydı. 10-15 yılda ürettiğimizi 2 yılda tükettik. Arda Turan kendi kendine bitmedi, biz hep beraber, el birliği ile dünya markası olan Arda Turan'ı bitirdik, tükettik. Evet hataları var, sizin hatalarınız yok mu? Barcelona'da Arda'nın evine gidip yatan kalkanlar, bugün başka şeyler söylüyor." 

NE YAPARSAM YAPAYIM ELEŞTİRİ ALIYORUM

''Ürettiğimizi tüketmeyelim. Bu badirelerden böyle geçtim. Her kayıplar yeni kazançlar getirdi, manevi olarak. Ne yaparsam yapayım eleştiri alıyorum. Yabancı futbolcu Türkiye'ye neden geliyor? Armayı öpmek için mi? Paralar zamanında ödenmediğinde dengeler bozuluyor. Pochettino'nun Tottenham'dan neden ayrıldığını ben biliyorum, siz de araştırın, bulursunuz." 

Yorumlar
Günün Manşetleri