SPOR

Sergen Yalçın Atiba'yı öve öve bitiremedi! Her eve lazım

Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın, geçtiğimiz hafta Medipol Başakşehir karşılaşmasında 1 gol 1 asistlik bir performans ortaya koyan 37 yaşındaki Atiba Hutchinson hakkında övgü dolu ifadeler kullandı.

Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın, 3-2'lik Medipol Başakşehir galibiyetini değerlendirirken "Milli maç arasını sağlıklı geçirmedik. 2 haftadır 10 kişi antrenman yapıyorduk. Bazı oyuncularımız fizik olarak eksikler. Tüm dünya, ülke zor bir süreçten geçiyor. Onun üstesinden gelmeye çalışıyoruz" dedi.

Maçtan önce Başakşehir'in favori gösterilmesini ise Beşiktaş çalıştırıcısı, "Futbol maçları oynanmadan kazanılmaz. Kağıt üzerinde favori olup, kaybettiğimiz maçlar oldu. Oyuncuların performansı çok önemli. Kağıt üzerinde favori olmak önemli değil. Önemli olan oyuncuların iyi oynaması" değerlendirmesini yaptı.

"Bu galibiyet bizim için çok önemliydi" diyen Yalçın şöyle devam etti, "Geleceğe umutlu bakmamızı sağladı. İlk 45 dakikada muhteşem oynadık. 2. yarı baskı yedik. Futbolcular rehavete kapıldılar ve 2 gol yedik. Ciddi bir değişkenlik yaşadık. Geçen seneki kadrodan önemli oyuncular gitti. Yeni oyuncular aldık. Bir süreç gerekiyor. Aslında normalleşmeye çalışıyoruz."

"ATİBA HER EVE LAZIM"

Medipol Başakşehir maçını 1 gol 1 asistle tamamlayan 37 yaşındaki Kanadalı oyuncusu Atiba Hutchinson'ı öven Sergen Yalçın, "Atiba her eve lazım bir futbolcu. Bazen takım için bir şeyler yaratmak lazım. N'Koudou'yu kullanamıyoruz. Bazen değişik pozisyonlarda değişik oyuncular kullanıyoruz.

Larin'i o mevkide düşünmüyorduk. Ama arzusu, oynama isteğinin ardından onu orada kullandık.

Futbolda artık defansif, ofansif orta saha mı kaldı? Oyuncuların hepsi top rakipteyken savunmacı, top bizdeyken hücumcu. Oyuncular savunmayı da hücumu da birlikte yapacak. Dünya futbolunda yok savunmacı, yok hücumcu diye bir şey yok" diye konuştu.

Yorumlar
Günün Manşetleri