SPOR

Sonunda buda oldu! F.Bahçeli futbolculara büyü yaptılar

Fenerbaçe Galatasaray derbisine sayılı günler kala heyecan dorukta! 23 Şubat Pazar günü oynanacak olan derbi öncesi ilginç bir olay yaşandı..

Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray'ı yenerek şampiyonluk ümidini ve seriyi devam ettirmek; Galatasaray ise 21 yıllık seriye son vermek için sahaya çıkacak.

Bugüne kadar Kadıköy'de oynana karşılaşmaların öncesinde ve sonrasında yapılan 'Büyü' iddiaları yerini bu kez gerçekliğe bıraktı. 

Galatasaray Yardımcı Antrenörü Hasan Şaş daha önce verdiği bir demeçte, "Bizim için tam bir kabustu. O statta yenilmek çok kötü. Mondragon soyunma odasında mum bile yaktı ama yine mağlup olduk" demişti.

Ünlü tarihçi Murat Bardakçı, Kadıköy’de Galatasaray’ın kazanamaması ile ilgili, “Galatasaray’ın Şükrü Saracoğlu’nda Fener’i bir türlü yenememesinin sebebi cin, büyü, muska, okuyup üfleme falan değil; stadın “himaye”, yani “manevî koruma altında” olmasıdır. Koruyan kişi de öyle sıradan biri değildir, Fenerbahçe’nin ilk senelerinde takımda oynamış olan ve hattâ evi de stadın şimdiki arazisinin ucunda bulunan önemli bir şeyh, Yusuf Fahir Baba’dır...” ifadelerini kullanmıştı.