SPOR

Süper Lig şampiyonuna Şampiyonlar Ligi engeli

Başakşehir'in UEFA Avrupa Ligi'nden elenmesiyle birlikte önümüzdeki sezon Süper Lig şampiyonu olan takım, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan gitme şansını kaybetmiş oldu.

Süper Lig için korkulan senaryo gerçek oldu...

Medipol Başakşehir'in UEFA Avrupa Ligi'ne veda etmesiyle birlikte Türkiye'nin Avrupa'da yoluna devam eden takımı kalmamış oldu. Türkiye böylece, sezonu 33.600 UEFA ülke puanıyla ve 11. sırada kapattı.

DOĞRUDAN GRUPLARA KATILAMAYACAĞIZ

2020/21 sezonunda Türkiye'de şampiyon olacak takım, direkt olarak Şampiyonlar Ligi gruplarına katılma hakkını kaybetmiş oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi kurallarına göre, sıralamada ilk 10'da yer alan ülkelerin takımları direkt olarak gruplara katılabiliyor.

ZOR AMA BİR İHTİMAL DAHA VAR

Süper Lig'in şampiyonu, 2021/22 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt katılım için başka şartları arayacak. 2020/21 sezonunda Türkiye'nin üstünde yer alan 10 ülkeden birinin temsilcisi, hem liginde Şampiyonlar Ligi katılım hakkı alır hem de UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanırsa Süper Lig şampiyonu direkt olarak gruplara kalacak.

İL 10'DA HANGİ ÜLKELER VAR?

Avrupa sıralamasında doğrudan Şampiyonlar Ligi gruplarına katılmaya hak kazanan 10 ülke şu şekilde:

İspanya, İngiltere, Almanya, İtalya, Fransa, Portekiz, Rusya, Belçika, Hollanda ve Ukrayna.

Şampiyonlar Ligi'nin son 30 sezonunda şampiyon, bu 10 ülkeden çıktı. Bu 10 ülkeden çıkmayan son şampiyon ise 1990/91 sezonunda Kızılyıldız'dı.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri