SPOR

Tahkim'den Ali Koç'a büyük kıyak!

Tahkim Kurulu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un 30 gün hak mahrumiyeti ve 20 bin TL para cezasını kaldırdı. Ali Koç derbiyi statta izleyebilecek.

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un 30 gün hak mahrumiyeti ve 20 bin TL para cezasını oy birliğiyle kaldırdı.

Tahkim Kurulu kararında, "Fenerbahçe  Başkanı Ali Yıldırım Koç'un sportmenliğe aykırı açıklamada bulunması nedeniyle FDT'nin 38/1-b maddesi uyarınca 30 gün hak mahrumiyeti ve 20.000,00 TL para cezası verilmesi yönündeki PFDK kararının; kaldırılmasına oybirliği ile, karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

ALİ KOÇ NE DEMİŞTİ?

Fenerbahçe Başkanı Koç, Fatih Terim hakkında yaptığı açıklamada "Onların fıtratında olan bir şey. Dünya neler konuşuyor, biz neler konuşuyor. Bizim ülkemizde yok efendim tweet 19:05'te atılmış. Biz şunu konuşalım; bir teknik adamın sicili neden bu kadar bozuktur, neden bu kadar çok ceza alır? Bunları konuşmuyoruz. Bizim üzerinde durmamız gereken şeyler çok daha farklı ama bizde bir kavga gürültü devam ediyor" demişti.

Ali Koç, sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle PFDK'ya sevk edilmiş ve 30 gün hak mahrumiyeti ve 20 bin TL para cezası almıştı.

TERİM CEZA ALMIŞTI

Fatih Terim Süper Lig’in 3. haftasında oynanan Kayserispor maçının ardından “Galatasaray yalnızlaştırılmaya çalışılıyor gibi bir ortam yaratıldı. Örgütlü organize işler ama amatör demiştim. Bu sene profesyonelce işler var. Bunu bu maç için söylemiyorum. Galatasaray camiasına tekrar, erkenden söylüyorum, bir bütün olarak durabilmeliyiz. Ben bunu zaman zaman hatırlatıyorum. Geçen sene kullandığım amatör kısmına demek alınmışlar. İki maç puan kaybettik, kimse yabancı konusunu gündeme getirmedi. Şimdi kazandık, yine yabancı konusu konuşulur” ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamalardan dolayı Fatih Terim'e 4 maç hak mahrumiyeti cezası verilmişti. Ceza daha sonra 3 maça indirilmişti.




Yorumlar
Günün Manşetleri