SPOR

TFF Başkanı Nihat Özdemir seyircili maç için tarih verdi

Koronavirüs salgını sebebiyle uzun süredir seyircisiz oynanan lig maçları hakkında konuşan TFF Başkanı Nihat Özdemir, maçlara seyircili devam etmek istediklerini söyleyerek, ''Bir madde getiririz ‘stadyumlara gelenler aşılı olmak zorundadır’ deriz. Aşı çok sayıya ulaşırsa Mart 15’e kadar seyircili ama genel seyircinin aşılı olmasını isteriz gibi düşüncemiz var.'' dedi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, EMD Başkanı Turgay Türker ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü. Türker, TFF Başkanı Özdemir’e Türkiye genelindeki üyeleriyle ekonomi gazeteciliğini temsil eden EMD’nin çalışmalarından bahsetti.

Ağırlıklı olarak spor ekonomisinin konuşulduğu görüşmede Özdemir, futbol karşılaşmalarını mart ayından itibaren seyircili oynatmayı planladıklarını kaydederek, şunları söyledi:

AŞI ŞARTI İLE MART 15'İ İŞARET ETTİ

“Biz maçlara seyircili devam etmek istiyoruz, hedefimiz bu. Eğer ben diyorum ki aşılanma büyük rakama çıkarsa bizde yüzde 30-35 kapasiteye çıkarız stadyumlarda.

Bir madde getiririz ‘stadyumlara gelenler aşılı olmak zorundadır’ deriz. Aşı çok sayıya ulaşırsa Mart 15’e kadar seyircili ama genel seyircinin aşılı olmasını isteriz gibi düşüncemiz var. Biz seyirciyi katmak istiyoruz. Her şey devlete bağlı, Sağlık Bakanlığı var, Bilim Kurulu var.

Ama bizim Pandemi Kurulu’na baktıracağız olur mu olmaz mı diye. Sağlık Bakanlığı’ndan görüş alacağız, gerekli izinleri alabilirsek bir düzen, intizam içinde maçları seyircili oynatmak istiyoruz.''

Yorumlar
Günün Manşetleri