SPOR

Trabzonspor teknik direktörü nasıl Müslüman olduğunu anlattı! Ezanı duyunca ağladım

Trabzon'a gelmenin kendisi için çok büyük bir karar olduğunun altını çizen teknik direktör Eddie Newton, çok doğru bir karar verdiğini kaydederek nasıl Müslüman olduğu sorusuna duygu dolu bir yanıt verdi.

Eşiyle tanışmasının ardından nasıl Müslüman olduğuna dair sürece değinen Trabzonspor teknik direktörü Eddie Newton, İslamiyet'te sorduğu bütün sorulara cevap bulabilmesinin kendisini etkilediğini vurguladı.

Kuzenlerinin de İslamiyeti seçtiğini belirten Newton, yaşadıklarını şöyle aktardı:

"Belki de beni en çok etkileyen şey kuzenimin düğününde gerçekleşti. Düğünün yapıldığı yere yakın bir mescitte ezan sesini duydum. Ezan sesini ilk duyduğumda çok duygulanmış ve ağlamıştım.

Bunun sonrasında içimde bir şeyler olduğunun farkındaydım. Ancak annem ve babam Katolik olduğu için ve ailemde hiç Müslüman olmadığı için alacağım herhangi bir karar çok büyük bir karar olacaktı.

Bu karar haliyle annem ve babamı da hayal kırıklığına uğratacaktı. Eşime sorular sordum, kuzenime ve çevremdekilere sorular sordum. Müslümanlık hakkında okumaya devam ettim ve beni bilgilendiren insanlara sorular sordum.

Beni en çok etkileyen şeylerden bir tanesi de İslamiyet’te sorduğunuz bütün soruların cevaplarını bulabiliyorsunuz.

Bir gün araba sürerken kenara çektim ve bana İslamiyet hakkında bilgiler veren arkadaşımı arayıp 'O gün bugün, İslamiyet'i seçmek istiyorum.' dedim ve ardından da Müslüman oldum."

Yorumlar
Günün Manşetleri