SPOR

Trabzonspor'dan flaş Ndiaye açıklaması

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği toplantısı çıkışında Ndiaye'yi kadrosuna katmaya çalıştığı iddia edilen Tranbzonspor'un transfer gündemlerine dair açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği toplantısı çıkışında açıklamalarda bulundu. Ndiaye’nin ilgilendikleri bir isim olduğunu ifade eden Ahmet Ağaoğlu, VAR kayıtlarıyla ilgili olarak da "Şeffaflık için kayıtlar açıklanmalı" dedi. Ağaoğlu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve MHK Başkanı Zekeriya Alp’in yaptığı görüşmeyle ilgili olarak da, "TFF’de yapılsaydı daha iyi olurdu" ifadelerini kullandı.

Başkan Ağaoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

NDİAYE GÜNDEMİMİZDE

Londra’daydı, İstanbul’a geldiği söylendi ama Dakar’da olduğu ortaya çıktı. Bizim gündemimizde olan bir oyuncuydu. Ama İstanbul’a geldiği ya da Trabzon’a geldiği haberlerini sağdan soldan duyuyoruz. Her takımın transfere ihtiyacı var ve geçtiğimiz dönemlerde kulüpler transfer mevsiminin açılmasını dört gözle beklerdi.''

TÜRKİYE'DE TRANSFER ESKİSİ GİBİ DEĞİL

Hareketli bir pazar oluşurdu ama artık o pazar yok. Lisans talimatı ve FFP dahilinde herkes mevcut limitleri doğrultusunda transfer yapar. Trabzonspor’un limiti 8-12 milyon TL arasında. Bunun üzerinde bir transfer yapma söz konusuysa, bu oyuncu bedelinin 3 katı parayı kulübe kazandırmak zorundasınız. Oyuncu satışı, reklam, sermaye artışı gibi şekillerle bunun yapılması gerekiyor. Türkiye’de transfer eski dönemdeki şekliyle olmayacak.

KİMSEYİ BEKLENTİYE SOKMAYALIM

Hiç kimse, ‘Transfer yapacak paranız var mı?’ diye sormuyor. TFF bunu açıklıyor. Lisans talimatı uyarınca sınırda olan kulüpler bunlar, boşluğu olan kulüpler bunlar ve aşanlar bunlar diyerek açıklıyor. Camiaları da toplumu da beklentiye sokmayalım. Bu uygulama nedeniyle sıkıntı yaşayacak olanlar vardı. Alınıp veriliyor ve ekonomiye can veriliyordu ama o dönem bitti. Trabzonspor transfer yapacaksa 6-12 milyon TL arasında limiti var. Bu paraya 20 oyuncu alabiliyorsam alacağım, limite göre hareket edeceğiz


Yorumlar
Günün Manşetleri