SPOR

UEFA, asker selamına soruşturma başlattı!

Milli Takım oyuncularımız, Fransa'ya attığı golden sonra asker selamı vermesine UEFA soruşturma başlattı.

UEFA, Milli Takımımızla ilgili skandal bir karara imza attı. Ay-yıldızlılar, EURO 2020 Elemeleri'ndeki Arnavutluk ve Fransa maçlarında Barış Pınarı Harekatı'na destek vermek amacıyla gollerden sonra asker selamı verirken bu gol sevinci Avrupa'da büyük yankı uyandırmıştı. NTV Spor'un haberine göre UEFA, gol sevinciyle ilgili disiplin soruşturması başlattı!

GOL SEVİNCİNİ DE UEFA YAYIMLATMAMIŞ

Türkiye'nin Fransa ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmada Kaan Ayhan ile bulduğumuz gol sonrasında oyuncularımızın yaptığı Asker Selamı'nın yayıncı kuruluş tarafından ekranlara getirilmemesi tepki toplarken, Fransa'dan skandal bir açıklama geldi.

Maçın yayınını ve dağıtımını yapan Fransız medya şirketi M6 Group, "Asker Selamı'nı yayınlamama nedenlerinin "UEFA'dan aldıkları talimat" olduğunu duyurdu.

"UEFA POLİTİK ÇAĞRIŞIM İSTEMİYOR"

M6 Group'tan yapılan açıklamada, "UEFA'nın özel olarak şartı, herhangi politik çağrışımı yayınlamamamız yönündeydi. Önce Türkiye'nin golü sonrasında, ardından da maç sonunda röportajlar yapılırken selam verildi." ifadeleri kullanıldı.

Karşılaşma Fransa'da 7.4 milyon izleyici tarafından takip edilirken, Türkiye'de de bu sayının 9.9 milyon olduğu belirtildi.

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN UEFA'YA ÇAĞRI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, konuya ilişkin açıklamalar yaptı. Bakan Kasapoğlu, "Sahadaki başarısızlığı başka şekilde gölgelemek isteyenler, bu çabalarından vazgeçmeliler. Neticeler ortada. Lideriz. UEFA'yı kendilerine ulaşan soruşturma talebi nedeniyle basiretli olmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

ŞENOL GÜNEŞ: ASKER SELAMINDA KÖTÜ BİR ŞEY YOK

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili gelen bir soruyu yanıtlamış ve "Çocuklarımızın ülkemizde kalmasını istiyoruz. Böyle durumlarda futbolcu sahada elini kalbine götürür ya da bir işaret yapar. Burada kötü niyet aramamak gerek. Askerlerimizi birini öldürsün diye göndermiyoruz, bunu istemiyoruz. Bize karşı yapılan saldırı sonucunda biz oradayız. Bunları, Trump veya Macron'a sormanız gerek. Dünyayı onlar yönetiyor, ben takımı zor yönetiyorum." yorumunu yapmıştı.

Yorumlar
Günün Manşetleri