SPOR

UEFA liglerle ilgili son kararını verdi!

Koronavirüs nedeniyle ertelenen liglerle ilgili UEFA kararını verdi.

UEFA İcra Kurulu, 55 üye ülke federasyonuyla yaptığı görüşmelerin ardından bugün telekonferans ile bir toplantı düzenledi. UEFA, koronavirüs nedeniyle durdurulan ligler hakkında son kararını açıkladı.

UEFA, sağlık konusunun her zaman birinci planda olduğunu belirtip federasyonlara liglerin ağustos ayına kadar tamamlanmasının tavsiye edildiğini duyurdu.

Liglerin olağan şekilde tamamlanamaması halinde yeni bir format uygulanması önerilirken, maçların yapılması için ortam oluşmazsa önümüzdeki sezon Avrupa'ya gidecek takımların sportif başarıya göre (ligdeki son puan durumu) belirlenmesi gerektiğini belirtti.

Maçların tamamlanamama kararının, ülkelerin spor müsabakalarını yasaklaması ya da ekonomik problemler yaşanması halinde alınabileceği belirtildi.

UEFA, Avrupa kupaları için yeni sezonun ağustos ayında başlayacağını duyurup liglerdeki kesin sonuçların bu tarihten önce kesinleşmesi gerektiğini ifade etti.

UEFA, 2021'e ertelenen EURO 2020 ismiyle oynanacağını açıkladı.

LİG TAMAMLANAMAZSA TRABZONSPOR DEVLER LİGİ'NE KATILACAK

Bu durumda eğer Süper Lig'de kalan maçlar oynanmazsa, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne mevcut lider Trabzonspor katılacak.

1-Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi (Direkt)
2-Başakşehir, Şampiyonlar Ligi (Ön eleme)
3-Galatasaray UEFA Avrupa Ligi (Ön eleme)
4-Sivasspor UEFA Avrupa Ligi (Ön eleme)

Yorumlar
Günün Manşetleri