SPOR

Zirve yarışında Galatasaray'a çifte şok!

Süper Lig'in 27. haftasından Galatasaray, deplasmanda Çaykur Rizespor'a 2-0 yenilerek şampiyonluk yarışında ağır yara adlı.

Galatasaray için Rize'de kabus gibi bir gece yaşandı! Şampiyonluk yarışının en kritik haftalarında Galatasaray mutlak galibiyet parolasıya çıktığı Rizespor karşısından 2-0'lık yenilgiyle ayrıldı ve zirve yolunda büyük yara aldı.

Rize deplasmanından altın değerinde bir üç puan bırakan Galatasaray'da aynı zamanda Fernando Muslera ve Florin Andone de sakatlıkları sebebiyle sezonu kapattı. Galatasaray'da sarı kart görerek cezalı duruma düşen Ryan Donk ve kırmızı kart gören Adem Büyük de gelecek hafta forma giyemeyecek.

Rizespor'a Galatasaray karşısında galibiyeti getiren golleri, 42. dakikada Skoda ve 53. dakikada Tunay Torun kaydetti.

Bu mağlubiyetin ardından Galatasaray 50 puanda kaldı ve Trabzonspor ile Başakşehir'in 6 puan gerisine düştü. Çaykur Rizespor 28 puana yükseldi.

Süper Lig'de gelecek hafta Galatasaray, Gaziantep FK'ya konuk olacak. Çaykur Rizespor da Antalyaspor deplasmanına

FATİH TERİM'DEN AHMET ÇALIK'A GÖREV

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig'in 27. haftasında Çaykur Rizespor'a konuk oldukları karşılaşmada sakatlığı nedeniyle görev alamayan Marcao'nun yerine stoperde Ahmet Çalık'a görev verdi.

Sarı-kırmızılı teknik adam, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yaklaşık 3 ay aradan sonra yaptıkları müsabakada takımını, Muslera, Mariano, Ahmet Çalık, Donk, Saracchi, Seri, Lemina, Ömer Bayram, Feghouli, Onyekuru ve Falcao 11'i ile sahaya sürdü.

Galatasaray Kulübü, Mariano'nun Çaykur Rizespor önünde sarı-kırmızılı formayla 100. resmi maçına çıktığını duyurdu. Yıldız oyuncu Belhanda, müsabakaya yedekler arasında başladı.

ÇAYKUR RİZESPOR 2-0 GALATASARAY

STAT: Çaykur Didi
SAAT: 21:00
HAKEM: Yaşar Kemal Uğurlu
YAYIN: BeIN Sports 1

ÇAYKUR RİZESPOR: Tarık, Moroziuk, Fernandes, Talbi, Mejnak, Vetrih, Diomande, Tunay, Garmash, Samudio, Skoda
TEKNİK DİREKTÖR: Ünal Karaman

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Ahmet, Donk, Saracchi, Lemina, Seri, Ömer, Feghouli, Onyekuru, Falcao
YEDEKLER: Okan, Şener, Emin, Linnes, Selçuk, Belhanda, Taylan, Emre Akbaba, Andone, Adem
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

Yorumlar
Günün Manşetleri