TEKNOLOJİ

ABD'den Huawei'ye yasak geldi

ABD Federal Haberleşme Komisyonu, güvenlik tehdidini sebep göstererek Çin menşeili iki şirfirmaya ait ekipman alımına yönelik devletin sağladığı finansman desteğini sona erdirdi.

ABD ve Çin arasında başlayan ticaret savaşlarının yankıları devam ediyor. ABD, Apple'ı sürekli tedirgin eden Çinli marka Huawei'ye karşı yaptırımlarına bir yenisini daha ekledi.

Konuya ilişkin oylama yapan Federal Haberleşme Komisyonu, Amerikan telekomünikasyon şirketlerinin devlet desteğiyle Huawei ve ZTE firmalarından alınan ekipmanlara, 'güvenlik tehdidi' gerekçesiyle durdurma kararı aldı.

Komisyonun, söz konusu Amerikan firmalarının daha önce satın aldıkları Huawei ve ZTE ekipmanlarını ellerinden çıkarmasına gerek olup olmadığına dair bir değerlendirme yaptığı belirtildi.

Konu ABD medyasına da yansıdı. ABD medyasında konuya ilişkin yer alan haberlerde, büyük firmalarda bu ekipmanların zaten kullanılmadığı ifade edilirken söz konusu karardan bu firmaların herhangi bir şekilde etkilenmeyeceği ancak küçük şirketlerin önemli ölçüde zarara uğrayabileceği ifade edildi.

Öte yandan ZTE, konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmazken, Huawei yetkilileri ise kararı 'yasa dışı' olarak ifade ederek, ekipmanlarının 'güvenlik tehdidi' oluşturduğuna yönelik ABD'nin elinde herhangi bir delil olmadığını öne sürdüler.

Yorumlar
Günün Manşetleri