TEKNOLOJİ

Amazon, Apple, Facebook ve Google hepsi aynısını yaptı!

Amazon, Apple, Facebook ve Google gibi dünyanın en büyük teknoloji şirketleri New York'un metropolitan bölgesindeki ofis kapasitelerini koronavirüs salgını döneminde artırdığı belirtildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle milyonlarca insan, evden çalışma sistemine geçti.

Özellikle salgının etkisini sert bir şekilde hisseden ABD'de, ofis ve iş yerleri boşaltıldı. New York eyaletinin şehir merkezindeki iş yeri ve büyük ofis binaları da salgından nasibini alarak bomboş kaldı.

Ancak dev teknoloji şirketleri, şehirde yeni ofis kiralamayı ve kapasitelerini artırmayı sürdürüyor.

AMAZON, GOOGLE, FACEBOOK VE APPLE KAPASİTEYİ ARTIRDI

New York Times gazetesinde yer alan haberde; Amazon, Apple, Facebook ve Google gibi dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin, işçilerini evden çalıştırmaya devam etmesine rağmen New York'un metropolitan bölgesindeki ofis kapasitelerini koronavirüs salgını döneminde artırdığı belirtildi.

Silikon Vadisi'nden sonra en büyük merkezlerini New York'ta kuran bu 4 teknoloji şirketinin, Manhattan adasında toplamda 22 bini aşkın çalışanı bulunurken istihdamlarını hızla artırdıkları bilgisine yer verildi.

15 BİN YENİ ÇALIŞANA YER AÇILDI

New York'ta ofis alanlarını artıran 4 şirketin, sosyal mesafe kuralına uygun olarak toplamda 15 bin yeni işçiyi istihdam edecek altyapıya kavuştuğu belirtilen haberde, özellikle sosyal paylaşım sitesi Facebook'un, adadaki mevcut yerel iş gücünü neredeyse üçe katlayacak kadar yeni ofis alanı kiraladığı ifade edildi.

Haberde, on yıl önce New York'ta ilk ofisini açan Apple'ın da yeni ofisler kiraladığı, Amazon'un 5 caddedeki tarihi değeri olan bir binada ek bir ofis alanı için 1 milyar dolar civarında bir harcama yaptığı bildirildi.

JEFF BEZOS'UN SERVETİ 200 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Dünyanın en zengin insanı olan Amazon'un sahibi Jeff Bezos, özellikle koronavirüs döneminde internet alışverişlerinin bir hayli artması nedeniyle servetine servet kattı.

Amazon hisselerinin yükselişe geçmesiyle 204,6 milyar dolarlık servete ulaşan Bezos, liderliğini güçlendirdi.

TIM COOK, MİLYARDERLER KULÜBÜNE GİRDİ

Steve Jobs'tan aldığı görevini yaklaşık 9 yıldır başarılı bir şekilde devam ettiren Apple CEO'su Tim Cook, koronavirüs salgınından sonra şirket hisselerinin yükselmesiyle servetini artıran isimler arasına girdi.

Apple'ın hisse senedi fiyatının 450 dolar üzerine çıkması ve toplam şirket değerinin 1.93 trilyon dolar seviyesine yükselmesi, Tim Cook'un kişisel servetinin 1 milyar dolara ulaşmasını sağladı.

Bu sayede tecrübeli CEO; Mark Zuckerberg, Jeff Bezos, Bill Gates ve Elon Musk gibi isimlerin yer aldığı milyarderler kulübüne adını yazdırdı. Ayrıca listedeki milyarderlerin aksine, Cook'un şirket kurucusu olmadığını hatırlatmakta fayda var.

FACEBOOK'UN AKTİF KULLANICI SAYISI 2,7 MİLYARA ÇIKTI

Ekim 2012 itibarıyla tüm dünyada 1 milyar kullanıcıya ulaşan ilk platform olan Facebook, korona döneminde artan kullanıcı sayısı sayesinde 2020 yılı ikinci çeyreği itibarıyla 2,7 milyon aktif kullanıcıya ulaştı. Söz konusu veriler, bir ay içerisinde platforma giriş yapan kullanıcı sayısı hesaplanarak elde edildi.

KORONA, ABD'Lİ MİLYARDERLERE YARADI

Amerikalılar Vergi Adaleti ve Politika Çalışmaları Enstitüsü'nün Mayıs 2020'de yayınlanan raporuna göre ABD'li milyarderler, korona döneminde servetine servet kattı.

Söz konusu rapora göre Amerikalı milyarderler, pandemi süresi boyunca 434 milyar dolar kazandı. Ancak bu rakamın, mayıs ayından bu yana katlanarak arttığı belirtiliyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri