TEKNOLOJİ

Bill Gates'ten Elon Musk'a şok sözler! Milyarderler kapışıyor...

Dünyanın yeni milyarderi Elon Musk'ı hedef alan açıklamalarıyla bir kez daha gündem olan Bill Gates, ''Hayır, ben Mars insanı değilim. Birçok Mars insanı tanıyorum. Roketlerin çözüm olduğunu sanmıyorum” dedi.

Teknoloji milyarderleri Elon Musk ve Jeff Bezos, paralarını dünya atmosferinin dışındaki kolonilere harcarken, Bill Gates daha çok dünyanın dertlerine çözüm arıyor.

''MARS İNSANI DEĞİLİM''

Microsoft’un kurucusu olan Bill Gates geçtiğimiz günlerde bir podcast’te Bezos ve Musk’ın uzay yarışına neden dahil olmadığını açıkladı.

Gates, “Hayır, ben Mars insanı değilim. Birçok Mars insanı tanıyorum. Roketlerin çözüm olduğunu sanmıyorum” dedi.

Yeni kitabı “Bir İklim Felaketi Nasıl Önlenir”i tanıtmak için katıldığı yayında Gates, servetini ve vakıflarını insanlığın en büyük problemlerini doğrudan ele almak için kullanmakla ilgilendiğini söyledi.

Ayrıca uzaya bir bilet almaya pek hevesli olmadığını da dile getirdi.

ELON'U KÜÇÜMSEMEK İYİ BİR FİKİR DEĞİL

Gates, uzun vadede iklim değişikliğini ele almak ve emisyonları azaltmak söz konusu olduğunda, insanların çelik, et ve çimento gibi daha çevreci hale getirilmesi zor sektörlere daha fazla dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Ancak Tesla gibi firmaların "binek otomobiller gibi kolay şeyler" konusunda büyük adımlar attığını kabul etti.

Gates, "Elon'un Tesla ile yaptığı şeyin, iklim değişikliğine yapılan en büyük katkılardan biri olduğunu söylemek önemli," dedi.

BEZOS'UN HEDEFİ 1 TRİLYON İNSANI BARINDIRACAK UZAY KOLONİLERİ

Bu arada Amazon'un kurucusu ve eski CEO'su, şirketi Blue Origin'in 1 trilyon insanı barındırabilecek uzay kolonileriyle birlikte ayda bir üs oluşturmasını istiyor.

Hem SpaceX hem de Blue Origin, uzaya yapılacak bir yolculuğun maliyetini önemli ölçüde azaltacak yeniden kullanılabilir roketler geliştirmek için çalışıyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri