TEKNOLOJİ

Depremde hayat kurtaran uygulamalar!

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunun her fırsatta altı çiziliyor. İnternetsiz çalışan mesajlaşma uygulamaları afet iletişimi ayakta tutmak için hayati önem taşıyor. O uygulamaları sizler için derledik...

Deprem anında ve sonraki süreçte en önemli ve hayati konulardan biri de gerek görevlilerle gerek vatandaşların yakınlarıyla iletişim kurulması.

AKUT tarafından geliştirilen 'güvendeyim' uygulaması meydana gelen deprem veya diğer doğal afetlerin ardından yakınlarınıza güvende olduğunuzu bildirmenize imkan tanıyor.

Güvendeyim uygulaması ayarlar bölümünden belirlediğiniz en fazla 5 telefon numarasına uygulamanın ana ekranındaki Güvendeyim butonuna bastığınızda telefonunuzun GPS servisi üzerinden aldığı konumunuzu telefonunuz SMS sistemi üzerinden belirttiğiniz kişilere gönderiyor.

Aynı şehirde yaşamayan en az bir yakınınızın numarasını da uygulamaya eklemeniz tavsiye ediliyor. Bu işlem standart SMS tarifeniz üzerinden operatörünüz tarafından ücretlendirilmiyor.

Güvendeyim uygulaması, uygulamayı yükledikten sonra internete ihtiyaç duymuyor. Ayrıca Deprem, Sel ve Yangın konularındaki bazı temel bilgilere yine uygulamanın menüsü üzerinden ulaşabilirsiniz.