TEKNOLOJİ

Ekonomisi batan Yunanistan'ın yardımına Microsoft koştu! 1 milyar dolarlık yatırım

Bill Gates'in kurduğu küresel teknoloji firması Microsoft, ekonomik göstergeleri tepe taklak giden Yunanistan'a 1 milyar dolar değerinde yatırım yapacak.

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan ABD merkezli Microsoft, koronavirüs döneminde ekonomisi sıkıntıya giren Yunanistan'ın yardımına koştu.

BATAN EKONOMİYİ MİCROSOFT DOPİNGİ

Şirketten yapılan açıklamada, 1 milyar dolarlık yatırımla başkent Atina'da üç büyük veri merkezi kurulacağı bilgisi paylaşıldı.

Microsoft ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis tarafından duyurulan söz konusu veri merkezlerinde, yaklaşık 100 bin kişi istihdam edilecek.

Ayrıca Microsoft ve Yunanistan arasında, öğrenci eğitim programlarını kapsayacak 9 aylık gizli bir anlaşma da yapılacak.

''YUNAN EKONOMİSİNE GÜVENİYORUZ''

Akropolis Müzesi’nde düzenlenen bir törende konuşan Microsoft Başkanı Brad Smith, “Bu önemli yatırım; Yunan ekonomisine, Yunan halkına ve Yunan hükümetine olan güvenimizin bir yansımasıdır. Bu yatırım sık yaptığımız ve hafife aldığımız bir şey değil.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Yunanistan, koronavirüsün neden olduğu ağır ekonomik sorunlarla baş edebilmek için enerji, teknoloji ve savunma sektörlerine daha fazla yatırım yapmak istiyor.

Microsoft, halihazırda 7’si Avrupa Birliği’nde olmak üzere toplamda 27 ülkede veri merkezine sahip.

Yorumlar
Günün Manşetleri