TEKNOLOJİ

Epic Games'in CEO'su yüzlerce liralık oyunları neden ücretsiz verdiklerini açıkladı

Geçtiğimiz haftalarda bedava oyunlar serisini GTA 5 ile açan Epic Games, dünya genelinde büyük ses getirdi. Türkiye'de binlerce kullanıcı tarafından ziyaret edilen site her hafta farklı bir oyunu ücretsiz olarak kullanıcılarıyla buluşturuyor. Epic Games CEO'su, bu kampanya sayesinde sağlanan faydayı açıkladı.

Epic Games Store Aralık 2018'de açıldığından bu yana ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor ve şirketin kurucusu / CEO'su Tim Sweeney tarafından belirtilene göre bu durum oyunların diğer platformlar üzerindeki satışları artırıyor.

Gamespot'a konuşan Tim Sweeney hediye oyunların hem geliştiriciler hem de diğer platformlar / mağazalar için yararlı olduğunu belirtti.

"Satisfactory'' gibi oyunlara çok fazla ilginiz yoksa gidip bu oyunları para harcayıp satın almazsınız. Fakat eğer ücretsiz olarak verilirse ne kadar harika bir oyun olduğunun farkına varıyorsunuz. İnsanlar bu şekilde bir sürü harika oyun keşfetti."

"Oyun geliştiricileri için faydalı oldu. Çoğu geliştirici, oyunlarını Epic Games Store'da ücretsiz olarak sunduktan hemen sonra oyunlarının Steam ve konsol platformları üzerindeki satışlarının arttığını gördü."