TEKNOLOJİ

Google WhatsApp gruplarını ifşa ediyor! Bunu yapıyorsanız aman dikkat...

Yapılan araştırmalarda Google'ın WhatsApp'ta kurulan sohbet gruplarını ifşa ederek milyonlarca kullanıcının bilgilerini tehlikeye soktuğu öğrenildi.

Günümüzde milyonlarca hatta milyarlarca kişi tarafından kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp adeta vazgeçilmezimiz olmuş durumda. Haberleşme alanında en çok kullanılan uygulama olan WhatsApp'ta milyonlarca kişi telefon numaraları üzerinden birbirine mesaj gönderiyor ve birbirinden mesaj alıyor.

WHATSAPP GRUBU OLANLAR AMAN DİKKAT!

WhatsApp'ın bir diğer özelliği ise toplu mesajlaşma özelliği. Bu özellik sayesinde kurulan gruplarda ikiden fazla kişi aynı anda birbiriyle mesajlaşabiliyor. 

Yapılan araştırmalarda Google'ın milyonlarca kişinin bulunduğu grupları ifşa ettiği ortaya çıktı.

WhatsApp'a gelen son güncellemelerle birlikte gruba katılma bağlantısının çıkması birçok kullanıcının bilgilerini riske attı. Bu özellik yalnızca bir bağlantıya tıklayarak mesajlaşma gruplarına dahil olmanızı sağlıyor. 

TELEFON NUMARALARINIZ ELE GEÇİRİLEBİLİR

Google tarafından meydana getirilen güvenlik açığı da işte bu gruba katılma bağlantılarıyla ilgili. WhatsApp gruplarına katılmak için kullanılan bağlantıların Google'dan süratle yayıldığı ve telefon numaralarının hızla ele geçirildiği öğrenildi.

Google'daki bu güvenlik açığı sayesinde hiç tanımadığınız insanlar sizin gruplarınıza erişebiliyor ve telefon numaralarınızı bulabiliyorlar. 

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DAHİL 470 BİN GRUBA ERİŞİLİYOR

Motherboard tarafından yapılan bir araştırmada 470 binden fazla WhatsApp grubunun bu şekilde ifşa edildiği bildirildi. Aynı kaynağın bildirdiği bir diğer habere göreyse bu güvenlik açığı kullanarak Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen bir Sivil Toplum Kuruluşu'nun WhatsApp grubuna erişildi.

EĞER ÖNLEM ALINMAZSA...

Bu da demek oluyor ki risk oldukça büyük. Google ve WhatsApp şirketlerinin bu konuya bir an önce önlem almaları gerekiyor. Aksi takdirde mesajlaşmak için kurduğunuz WhatsApp gruplarında hiç tanımadığınız insanları bulabilirsiniz...

Yorumlar
Günün Manşetleri