TEKNOLOJİ

Hayırlı dolandırıcı Ross Walsh

İrlandalı üniversite öğrencisi Ross Walsh'dan dolandırıcıya büyük ders... Kendisini internet üzerinden dolandırmaya çalışan bir kişiyi dolandırdı. Öğrenci, dolandırıcının kendi hesabına göndermesini sağladığı 25 sterlini bir yardım kuruluşuna bağışladı.

Ross Walsh kendisini önemli bir bankacı olarak tanıtan "Solomon Gundi"den bir e-posta aldı.

Gundi, alım satım işleri yapan şirketi için Walsh'tan 1000 sterlin istedi.

Walsh, çok zaman geçmeden maile cevap verdi.

Şaka mahiyetinde ona ilginç bir tekliftde bulundu. 1000 sterlinin az bir miktar olduğunu, o yüzden kendisine 50 bin sterlin yatırmak istediğini söyledi. Sonrasında ona 50 bin sterlin yatırdığını gösteren sahte bir makbuz gönderdi.

Gundi bu maile cevap olarak kendisine paranın henüz gelmediğini söylüyor.

"Ona teklifini oldukça ilginç bulduğumu, ancak 1000 sterlinin hakaret anlamına geleceğini, o yüzden 50 bin sterlin yatırmak istediğimi söyledim. Sonra ona 50 bin sterlin yatırdığımı gösteren sahte makbuzu gönderdim. Hemen yanıt verdi. Bana paranın henüz hesabına geçmediğini söyledi."

Bunun üzerine Walsh, Gundi'ye, bankasının hesabın sahte olmasından şüphelendiği için para transferini gerçekleştirmediğini söylüyor.

ÖYLE DEĞİL BÖYLE DOLANDIRILIR

Walsh, Gundi'ye, para transferi yapmadan önce, işlemin dolandırıcılık olup olmadığından emin olmak istediğini söyledi, bunun için yapması gerekenleri anlattı:

"Ona, bu hesabın sahte olmadığını kanıtlamak için, o hesaptan kendi hesabıma ufak bir miktar para gönderilmesi gerektiğini, aksi takdirde bankadan para transferi yapmayı reddettiğini söyledim. O zaman tuzağa düştü."

Walsh hesabına 25 sterlin gönderildikten sonra, Gundi'ye dolandırıldığını açıkladı.

"Solomon, sana bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum" diyen Walsh, ona bir kanser yardım derneğine yaptığı 25 sterlinlik bağışın dekontunu gönderdi.

Irish Times gazetesine konuşan Ross Walsh, internet üzerinden dolandırıcılık yapmaya çalışan kişileri daha önce de dolandırdığını söyledi.

Yorumlar
Günün Manşetleri