TEKNOLOJİ

Huawei kullanıcılarını etkileyecek önemli karar

Huawei Android'e rakip olacak olan kendi işletim sistemi HarmonyOS'i akıllı telefonlarda da kullanmaya hazırlanıyor.

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşlarından oldukça fazla etkilenen teknoloji şirketi Huawei kendi çapında önlemler alarak bu türk durumlardan en az zararla çıkmayı hedefliyor.

Bu doğrultuda Android ile bağlarını yavaş yavaş koparmak ve kendi sistemini kullanmak isteyen Huawei, kısa zaman öncesinde HarmonyOS'i tanıtmıştı.

Yeni açık kaynaklı işletim sisteminin Android'den tamamen farklı olduğunu belirten Huawei, ayrıca bu işletim sisteminin daha hızlı olduğunu iddia etti.

AKILLI TELEFONLARDA DA KULLANILACAK

Geçtiğimiz aylarda düzenlediği bir basın toplantısında konuşan Huawei yöneticisi Vincent Yang, tek bir standarda sahip olmak istediklerini ve android ekosistemini korumayı düşündüklerini belirterek, HarmonyOS işletim sisteminin akıllı telefonlarda kullanılmayacağını söylemişti.

Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşan Huawei CEO’su Ren Zhengfei, şimdiye kadar yapılan açıklamalardan farklı olarak, yeni işletim sisteminin akıllı telefonlarda da kullanılacağını açıkladı.

GOOGLE'LA DA BAĞLAR KOPACAK

Huawei'nin android işletim sisteminden vazgeçmesi aslında şirket için büyük bir risk oluşturuyor, çünkü android işletim sisteminden vazgeçmek demek dünya üzerinde milyonlarca kişi tarafından kullanılan Google hizmetlerinden de vazgeçmek anlamına geliyor.

Milyonlarca kullanıcının bu durumdan olumsuz etkilenmesine karşı Huawei'nin üreteceği çözümler merakla bekleniyor...

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri