TEKNOLOJİ

Huawei Mate 30 Pro Türkiye'de! İşte özellikleri

Dünyada adını söz ettiren teknoloji markası Huawei'n aylar önce tanıtımı yapılan yeni telefon markası Mate 30 Pro Türkiye'ye geldi.

Teknoloji tutkunlarına müjdeli haber geldi. Uzun zamandır beklenen Huawei Mate 30 Pro, Türkiye'de bazı bölgelerde satışa sunuldu.

Çinli şirketin büyük önem verdiği yeni telefon ilk olarak 19 Eylül tarihinde Münih'teki tanıtımının ardından uzun bir bekleyiş başlamıştı. Huawei Mate 30 Pro'nun en çok tartışılan noktası ise ABD ambargosu dolayısıyla Google servislerinin bu telefonda çalışmıyor olması... Peki Mate 30 Pro için bu bir sorun mu? İşte merakla beklenen yeni telefonun özellikleri..

Öncelikle Google servislerinin olmadığı bir Android telefon elbette önemli bir eksiklik. Ancak bu, cihazın iyi bir telefon olduğu gerçeğini elbette değiştirmiyor. Telefonu incelemek için elimize ilk aldığımızda kurulumu diğer telefonlar gibi yapıyoruz; ancak kurulum sonunda ekranda Google Play Store dahil hiçbir Google servisini göremiyoruz.

Google Play Store yerine Huawei AppGallery uygulama mağazası ön planda duruyor. Google servislerinin yerini ise kısmen Huawei servisleri almış. Bu haliyle Mate 30 Pro'yu elbette kullanabiliyorsunuz. Peki WhatsApp, Instagram, Facebook gibi popüler uygulamalar Mate 30 Pro'da çalışıyor mu? Cevap, kesinlikle evet... Peki ama nasıl?

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın APK dosyalarını kendi internet sitelerinden telefonunuza indirebiliyorsunuz. Yani bunda hiçbir engel yok; ilgili dosyaları telefona yüklediğinizde Google olmadan da bu uygulamaları sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorsunuz.