TEKNOLOJİ

İHA ve SİHA'ların mimarı Selçuk Bayraktar'ın 'uçan araba' projesi

Milli İHA ve SİHA'ların mimarı Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, katıldığı bir radyo programında Türkiye'nin ilk uçan araba projesi olan 'Cezeri' hakkında açıklamalarda bulundu.

Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Radyo D programcısı Adem Metan'ın sunduğu 'Adem Metan Show'un konuğuydu.

Baraktar, geçtiğimiz yıl düzenlenen TEKNOFEST'te prototipi görücüye çıkan Türkiye'nin ilk uçan arabası hakkında açıklamalarda bulundu.

'UÇAN OTOMOBİLLERDE LİDERLER ARASINA GİRERİZ'

Bayraktar, uçan otomobille ilgili "Bugünden on beş yıl sonraki oyunlar kuruluyor. Bugün adım atanlar, gelecekte lider olacaktır. Uçan otomobillerde liderler arasına gireriz." ifadesini kullandı.

Savunma sanayisinde bir dönüşümün başladığını belirten Bayraktar, şöyle konuştu:

'UÇAN ARABA CEZERİ'

"Savunma sanayisinde dönüşüm başladı. Ülkemiz de ana lokomotifi oldu diyebiliriz. Bunu genele yaymalıyız. Dünyanın başaramadığı birçok şeyi Türkiye birliği ile başardı. Uçan araba Cezeri de bunlardan biri.

'BUGÜN ÇALIŞANLAR YARININ ÜRETİCİSİ OLACAKLAR'

Bugün on beş yıl sonrasının oyunları kuruluyor. Bugün bu alanda çalışanlar yarının üreticisi olacaklar.

Bu teknoloji kullanılmaya başlandığında üretmeye başlayanların oyuncu olmaları mümkün değil. O gün geldiğinde üretmeye çalışanlar ancak alt yüklenici olurlar. Bu bütün dünyada böyledir. Bunun için ne yaparsanız ‘milli ve özgün’ olsun diyoruz. Otomotivde en büyük devrim biliyorsunuz elektrikli arabalar.

Yakında da uçan arabalar gelecek. Önce kırsal yerlerde kullanılacak, sonra adım adım hayatımıza girecek."

"UÇMAK ÇOCUKLUK HAYALİM"

Uçmanın çocukluk hayali olduğunu söyleyen Bayraktar, "Okul ve iş derken bunu biraz ertelemiştim. İHA ve AKINCI'nın pilotluğunu yaparak o duyguyu yaşıyordum. Bu hayalimi '40 yaşıma gelmeden gerçekleştirmem lazım' diyordum. İlk uçuş çok güzel geçti. Kalkış ve inişi yumuşak yapmıştım. İndiğimizde tabii ıslandık. Çok güzel bir hatıra oldu." dedi.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri