TEKNOLOJİ

Karantina döneminde milyonlarca kez indirilerek sahiplerini servete boğan 11 uygulama

Karantina dönemi birçok sektörü zarara uğratsa da dijital platformlardaki görüntülü konuşma uygulamaları paraya para demiyor. Zoom, Microsoft Teams, Skype Kurumsal gibi uzaktan görüntülü konuşma özelliğine sahip uygulamalar insanların sokağa çıkmadan evden çalıştığı karantina döneminde en çok kullanılanlar listesinde yükselişe geçti. İşte koronavirüs döneminde uzaktan görüntülü konuşma yapabileceğiniz 11 uygulama...

Bugün yayınlanan rapora göre, iş uygulamaları Google Play Store ve App Store’da 14-21 Mart arasında 62 milyon indirme gerçekleştirdi.

Zoom Cloud Meetings gibi uygulamalar İngiltere, ABD ve Avrupa’daki indirmelerde artış yaşadı. 2019’un son çeyreğinin baz aldığı bu karşılaştırma oldukça ilginç...

İş uygulamalarının yanı sıra Houseparty gibi sosyal ağ video konferans uygulamaları, Avrupa’daki indirmelerde güçlü bir büyüme gördü. Bu uygulamalar, insanların kişisel ve iş yaşamlarını karantina durumunda sorunsuz bir şekilde devam ettirmelerini sağlıyor. Bu uygulamaların kullanımlarının önümüzdeki günlerde de artacağını düşünülüyor.

2020 yılı muhtemelen dijital alanda büyük devrimlere gebe olacak. Böyle giderse evden çalışma modelini artık tüm dünya benimseyecek ve profesyonel alanda evden çalışmaya geçilecek.

İŞTE GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMA YAPABİLECEĞİNİZ 10 UYGULAMA: