TEKNOLOJİ

Peak Games oyunları sahibi Sidar Şahin kimdir, nereli? Zynga Peak Games hisse alımı ile Türkiye'de bir ilk

Dünyaca ünlü Zynga, Peak Games'in hisselerini aldı ve böylece Türkiye teknoloji alanında ilk unicorn şirketini çıkarmış oldu. Peak Games'in kurucusu Sidar Şahin ise bu başarısıyla gündemde. Peki Sidar Şahin kimdir, bu satıştan ne kadar kazandı?

İstanbul merkezli mobil oyun şirketi Peak Games, 1,8 milyar dolara ABD'li oyun devi Zynga'ya satıldı. Peak Games 2010'da Sigar Şahin tarafından kurulmuş, zaman içinde oyunları 193 ülkede indirilen bir şirkete dönüşmüştü.

Peak Games'in 1.8 milyar dolar gibi üst düzey bir rakama satılışı konuşulmaya devam ediyor. 10 yıl önce Kadıköy Moda'da bir apartman dairesinde kurulan Peak Games Türkiye'den çıkıp 1 milyar doları aşan değere satılan ilk teknoloji şirketi oldu. 

Peak'in sitesinde yer alan açıklamaya göre bu satışla birlikte Zynga'nın günlük aktif oyuncu sayısı yüzde 60 artacak. Peak'in en popüler oyunları olan Toon Blast ve Toy Blast, en çok indirilen 20 oyun arasında yer alıyor. İki oyunu her gün toplamda 12 milyon civarında kişi oynuyor.

Zynga'nın CEO'su Frank Gibeau, Sidar Şahin ve ekibinin Zynga'ya dahil olacağını söyledi ve "Onları aramıza katmaktan onur duyuyoruz. Peak dünyanın en iyi puzzle türü oyun yapımcılarından biri" dedi.