TEKNOLOJİ

Ticaret savaşları kaldığı yerden devam ediyor! Google Çin menşeili markayı yasakladı

Güvenlik zaafiyetleri hakkında çıkan haberlerden sonra Google, Çin menşeili görüntülü konuşma uygulamısını kendi çalışanları için yasakladı.

Koronavirüs salgını sebebiyle kendisini karantinaya alan milyonlarca insan görüntülü konuşma uygulamalarını kullanmaya başladı. Bu hizmeti veren uygulamalar arasında en çok rağbet gören ise Çin menşeili Zoom oldu.

Birden fazla kişinin görüntülü olarak iletişim kurmasını sağlayan Zoom isimli marka, geçtiğimiz Şubat ve Mart aylarında ABD, İngiltere ve Avrupa'da biçok şehirde yüzbinlerce kez indirilerek küresel çapta en çok kullanılan iş uygulaması haline gelmişti.

ZOOM HAKKINDAKİ GÜVENLİK SORUNU İDDİALARI

Uygulamanın bir an da dünya gündemine gelmesi farklı iddiaları da beraberinde getirdi. Birçok yayın organı Zoom hakkında dile getirilen güvenlik zaafiyetlerini haberlerine taşıdı.

Zoom uygulamasındaki gizlilik sorunları kullanıcılar tarafından da büyük tepkiyle karşılaştı. Uygulamayı daha önce indirmiş birçok kullanıcı bu iddiaların yayılması sonucunda telefonundan Zoom'u sildi.

GOOGLE BÜNYESİNDE ZOOM KULLANMAK YASAKLANDI

Google, güvenlik endişeleri nedeniyle çalışanlarının kullandığı kurumsal bilgisayarlarda Zoom'u yasakladı. Google sözcüsü Jose Castaneda, çalışanlara Zoom'daki güvenlik sorunlarını bildiren bir e-posta gönderdiklerini ve artık bu uygulamayı kullanmayacaklarını açıkladı.

Castaneda, Zoom'un yüklü olduğu bilgisayarların şirket hesaplarına da zarar verebileceğini vurguladı.

BAZI ÜLKELERDE DE YASAKLANMIŞTI

Tayvan hükümeti, güvenlik endişeleri nedeniyle ülkenin devlet kurumlarında Zoom uygulamasının kullanımını yasaklayan bir bildiri yayınlamıştı.

Ayrıca New York'taki yetkililer, şehirdeki uzaktan eğitimler için Zoom uygulamasının kullanımına izin verilmeyeceğini açıklamıştı.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri