TEKNOLOJİ

Türkiye Savunma sanayiinde en büyük ihracatı yaptı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pakistan'a ihraç edilen 4 adet MİLGEM Korvet Gemi Projesi sonrası göğsümüzü kabartan açıklamalar yaptı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pakistan'a ihraç edilen 4 adet MİLGEM Korvet Gemi Projesi'nin, yerli savunma sanayisi açısından yeni bir başlangıç olduğuna vurgu yaptı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TOBB Konferans Salonu'ndaki Pakistan’a ihraç edilen 4 adet MİLGEM Korvet Gemi Projesi'nin "Savaş Sistemleri Alt Yüklenicilik Sözleşmesi" imza töreninde, Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve TSK Güçlendirme Vakfı uzun dönemli stratejik planlamasının meyvelerinin toplandığını belirtti.

SON 50 YILDA TARİHİ ADIMLAR ATILDI

Asfat AŞ'nin ana yükleniciliğinde milli sanayi şirketleri Aselsan ve Havelsen arasında imzalanan sözleşmeyle Türk savunma sanayisinin ulaştığı yetenek ve bilgi birikiminin çok açık bir şekilde ortaya konulduğunu ifade eden Akar, "Son 50 yılda, özellikle Kıbrıs Barış Harekatı'ndan çıkarılan dersler sonrasında ülkemiz, ordusunun ihtiyaçlarını yerli ve milli savunma sanayisinden karşılama yoluna gitmiş ve bu doğrultuda önemli yatırımlarda bulunarak tarihi adımlar atmıştır. Özellikle son yıllarda atılan adımlarla geliştirdiğimiz teknolojiler, TSK'nin imkan ve kabiliyetlerini her geçen gün daha da artırmıştır." diye konuştu.

Yorumlar
Günün Manşetleri