TEKNOLOJİ

Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalıyor! Facebook geldi şimdi sıra Google’da!

Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmaya devam ediyor. Facebook, Türkiye’de de sunucu açacağını açıkladı. Sırada ise Google var.

Son yılların en büyük konusu olan veri, işlenince birer servete dönüşüyor. Kişilerin internetteki davranışlarından ortaya çıkan verileri işleyerek firmalar kişilerin tüm analizini yapabiliyor. Buna en yakın örnek skandallara imza atan ve ABD seçimlerini Donald Trump’ın kazanmasında dolaylı olsa da rol oynayan Facebook’u gösterebiliriz.

İşlenmiş veri bu devirde her şey demek. Bu yüzden ülkeler, vatandaşlarının verilerini ülke sınırları içerisinde tutmak için elinden geleni yapıyor. Bu ülkelere Türkiye de son dönemde dahil olmaya başlamıştı.

FACEBOOK GELDİ ŞİMDİ SIRA GOOGLE’DA!

Türkiye’de internet trafiğinin yüzde 75’ini oluşturan Facebook, HaberTürk‘ten Necdet Çalışkan’ın haberine göre; sosyal medya devi sunucularını Türkiye’ye taşımaya başladı.

Facebook ve Google’ın sunucularını yurtiçine getirmek için anlaşmaya vardıklarını belirten Türk Telekom Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, “2 ay içinde Türkiye’deki 8 büyük merkezimize Facebook’un serverlarını kuracağız. Böylece Facebook’un büyük oranda trafiği Türkiye içinde olmuş olacak. El sıkıştık, 2020’de Google da Türkiye’ye gelecek.” ifadelerini kullandı.

Facebook’un sunucularını ülkemize taşıması demek; Facebook, Messenger, Instagram ve WhatsApp kullanıcılarının verilerinin ülkemiz sınırları içerisinde kalması anlamına geliyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri