TEKNOLOJİ

Twitter'dan tepki çeken yeni özellik: Fleet

Twitter, yeni bir özellik için hareket geçti. Şirket, atıldıktan 24 saat sonra silinecek Fleet twit özelliğini ekleyeceğini duyurdu. Bu karar twitter sevenleri üzdü.

Twitter, Instagram ve SnapChat'te kullanılan hikayelerin belirli bir sürede yer aldıktan sonra kaybolması özelliğini kendi platformuna taşımaya hazırlanıyor. Buna göre Twitter'da kullanıcıların attıkları fleet özellikli tweetler 24 saat sonra silinecek. Şirket özellik için testlere başladı.Testin bir kısmı Brezilya'da gerçekleşti.

Fleet sözcüğü ingilizcede "kısa sürede, hızlı" anlamlarına geliyor. Böylece yeni özellik, Twitter Fleet olarak isimlendirildi. Atılan fleet tweetler Twitter Hikayeler kısmında yer alacak. Platformda takip ettiğiniz sayfanın fleet tweetleri bu bölümden izlenebilecek.

Fleet tweet kullanımı hayata geçerse, özellikle haber formatlarında değişim gözlenebilir. Ayrıca Türkiye'de yoğun bir şekilde Twitter kullanan ve açıklamalarını bu platformdan yapan siyasiler bulunuyor. Fleet özelliğinin gelmesiyle beraber kullanım pratiklerinin de değişeceği düşünülüyor.  

TEPKİLER VAR

Twitter'ın aldığı bu karar sonrası takipçilerden yoğun bir tepki geldi. Uygulamanın İnstagram'a benzemesinden şikayetçi oldular.

Yorumlar
Günün Manşetleri